fredag 13 september 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Jag brukar ju försöka berätta nåt roligt ibland, särskilt på fredagarna.  Men just den här fredagen har jag inte så roliga saker att berätta.

Både vår hälsoansvariga och blogghjälpen tycker att den här veckan har varit en av de tyngsta i katthemmets historia. Flera katter har haft tumörer som vi tagit prov på. De har visat sig varit elakartade i flera fall. De katter som inte gått att rädda har fått somna in.Det har inte skett för att vi inte haft resurser att hjälpa dom När vi hamnar i såna situationer brukar vi vädja på facebook och då brukar många snälla människor hjälpa oss. Men när pengar inte hjälper finns inte så mycket att göra.

Senast igår kväll var vår hälsoansvariga och blogghjälpen hos vår vettis i Gnesta med en katt som vi jobbat väldigt mycket med för att hon skulle bli frisk. Hon kom in som ett benrangel för flera veckor sedan. I vanligt ordning sparade vi ingen ansträngning för att hjälpa henne. Hon gick sakta upp i vikt. Vid ett återbesök för nån vecka sedan syntes en tumör i munnen. Den visade sig vara godartad.

Igår var lilla T väldigt låg och vi kunde känna att den hittills godartade tumören växt. Vår vettis, som undersökte henne sa att en tumör som växer så att hon får problem att äta kommer att bli elakartad så småningom. Dessutom gick den inte att operera bort. Eftersom vi inte vill att våra katter ska lida fick lilla T somna in.

Idag trodde vi det skulle bli en lugn dag på katthemmet. Då visade det sig att lilla K, katthemmets kanske piggaste katt, var väldigt låg och visade andra tecken på att allt inte stod rätt till. Så, iväg till vettisen med honom. Röntgen och prover visade inget avvikande, men när en katt som lilla K sitter på golvet hos vettisen och sover  - då är nåt fel. Vi ringde till djursjukhuset och frågade om han kunde läggas in. Det gick inte, de hade fullt. Han fick vätska och vitaminer hos vettisen sen fick han flytta in i karantän. Vi kommer förstås ha jättekoll på honom. Vi orkar inte med ett tråkigt besked till nu. Vi gör allt för att våra katter ska må bra. Hjälp oss hålla tummar och tassar för att lilla T snart är som vanligt igen. Vi som känner katterna på katthemmet mår väldigt dåligt när de inte mår bra.


8 kommentarer:

 1. Vi har inga ord för allt tråkigt som skett med våra kompisar. Så oerhört ledsamt att de mått så dåligt att de inte gått att rädda. Samtidigt så ska ingen få lida. Vi jamar till T att hon nu får springa över de evigt gröna ängarna och äntligen må bra igen. Sov gott lilla T! Nu håller vi alla tassar och tummar för lilla K. Många nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, det är för bedrövligt att vissa inte tar ansvar för sina djur och tar dom till veterinär när de behöver hjälp, utan väntar tills det är för sent.

   Radera
 2. Så mycket elände som hopat sig, jättejobbigt för alla på katthemmet förstås. Förstår att ni orkar bara för att ni måste. Och ni låter ju inte katterna tassa vidare av bekvämlighet, utan av kärlek. Det är stort.
  Ska hålla tassarna för lilla K, förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, om ingen orkar hjälpa de här stackarna blir ju situationen ännu värre. Nån gång måste väl även stollar vakna, eller åtminstone inse att det inte ska skaffa djur alls.

   Radera
 3. Usch vilken tråkig vecka. Man fäster sig så mycket vid dem man tycker om och när de blir sjuka och ännu värre måste somna in går det inte att beskriva med ord hur ont det gör i hjärtat. Tomt och ledsamt. Nu håller vi allt vi har för att lilla K skall bli frisk igen. Så måste det bli!!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det gör verkligen ont, och än värre är det när man tror att vissa skulle klarat sig om de fått hjälp i tid.

   Radera
 4. Tack gode gud för att ni hjälper dessa små liv. Det är oerhört ledsamt när de blir sjuka och man inte kan göra något för att hjälpa dem, mer än att låta dem somna in efter att åtminstone ha upplevt kärlek och slippa gå hemlösa.
  Vi håller tassar för att lilla K ska bli frisk.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det är en klen tröst att veta att våra kompisar åtminstone fått hjälp och kärlek på slutet. Det borde de fått hela livet.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...