fredag 12 juli 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

När jag började förstå att jag skulle bo på katthemmet började en konstig tid. Det kom in god mat i buren på bestämda tider. Jag fick så jag blev mätt i magen. Jag var visserligen fortfarande rädd när man kom in till mig, men ingen försökte vara elak mot mig. Ingen sparkade eller slog efter mig och skrek gjorde de inte heller.

En dag fick jag ett stick i nacken. Det var nåt konstigt med det där sticket, för när jag vaknade hade jag ett sår på kroppen och färg i ena örat. De sa att jag blivit kastrerad så att jag inte skulle behöva föda en massa ungar, som min mamma fått göra. Sen hade jag blivit ID-märkt i örat också. Man förklarade att det var för att alla skulle veta vem jag är om jag skulle komma bort en dag.

Dagens blogg tänker jag avsluta med en hälsning från min föregångare, Gitte.  Hon hälsar att allt går bra. Hon trivs i sitt nya hem och har redan blivit kompis med en av katterna som fanns där redan före henne. Hon tror hon snart är kompis med den andra katten också.

10 kommentarer:

 1. Så lugn och fin du ser ut nu när du bott på katthemmet ett tag. Mätt och belåten. Trevligt att höra från Gitte och att hon redan har blivit kompis
  med ena katten i hemmet. Då gick det alltså bra för henne att flytta till ett hem med andra katter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, när hon kände att hon var en älskad katt blev hon lugn och kan umgås med andra katter.

   Radera
 2. Så härligt att höra att Gitte mår bra!

  Och jag blir alltid lika varm om hjärtat när en katt för första gången upplever sig vara värdefull och älskad... skickar en nospuss till dig, vackerunge! ❤️ från SR. Carina, Klosterkatten tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, jam, det är en särskild känsla att veta att nån älskar en.

   Radera
 3. Du ser så fin ut på den nya bilden, Isadora.
  Vad roligt att höra att det går bra för Gitte. Vi är alltid intresserade av att höra hur f.d. bloggkatter mår.
  Vad skönt att höra att du numera är mätt och att livet känns bra för dig. Vi ser fram emot att höra mer från dig.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, det är så skönt att slippa jaga efter mat varenda dag och att slippa vara rädd för alla.

   Radera
 4. Tänk vilken tur det var att de där tjejerna dök upp med den där konstiga grejen med mat i och som smällde igen. Nu är du en fin välmående kattflicka det ser man på dagens bild. Dag för dag blir ditt förtroende för tvåbeningar större. Det är härligt!
  Härligt är det också att läsa om hur bra det går för Gitte! ❤️
  Det var en lyckad adoption precis som de räknade med på ditt katthem.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, många tror inte att det är samma katt på bilderna, men det är jag på alla bilderna. Hoppas jag aldrig mer behöver vara rädd.

   Radera
 5. Håller med alla! Känns fint att få veta att Gitte trivs och finenr sig så väl tillrätta i sitt nya he. Skönt också att se hur du redan förändrats sedan du kom till katthemmet. :) <3 <3 <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, nästan alla katter förändras här - till det bättre.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen - en av mina fina bloggkatter har fått ett eget hem och flyttat. I början var nog Isadora den blygaste bloggkatt jag ...