lördag 11 maj 2024

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem.

Nu börjar det bli varmare där ute. Det medför vissa saker som inte är så bra.

Många ska resa bort och lämnar sin katt till nån kattvakt. Ofta vet inte kattvakten hur en katt reagerar eller resonerar. Det finns t o m dom som släpper ut en katt som aldrig tidigare varit i området genast. Den katten hittar ju inte hem! När man väljer kattvakt måste man göra det med omsorg. Instruera kattvakten om att katten INTE ska gå ut och att man måste vara väldigt försiktig när man öppnar dörrar och fönster. Vi kan smita ut kvickt!

Om olyckan ändå är framme gäller det att agera snabbt. En bra grej är att sätta upp lappar överallt. Sen bör man sätta in en annons på www.vilse.nu och följa de råd som står där. 

Vi katter vill ju gärna undersöka saker och vi kanske därför går in i förråd, garage, bilar m m. Därför ska man be att få leta hos grannar och då inte bara be dom öppna dörren utan gå in och leta under presenningar, spadar, möbler och annat för vi ligger ofta där och trycker och vågar inte gå ut. Man kan också be grannen att låta dörren stå öppen en stund så kanske vi vågar gå ut.

Jag vill inte att nån kompis kommer på villovägar så om alla hjälps åt kanske det inte blir så många katter som försvinner i sommar. Ett annat bra sätt är att boka plats på ett bra kattpensionat.

Nu ska jag ordna färdigt med öppet hus. Alla snälla människor är välkomna idag mellan 13-15!

4 kommentarer:

  1. bra och viktiga råd, jag delar på facebook och önskar alla kissekatter en trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Det var väldigt många kloka ord Hanina! Tänk om alla kattägare läste den texten och verkligen tog till sig av vad som står där.
    För husse vore det en smärre katastrof om någon av oss skulle försvinna.
    Han använder bara en enda kattvakt och det är hans mamma (vår "farmor"). Om inte farmor kan stannar husse helt enkelt hemma. Det har hänt flera gånger men det är inget han är ledsen för eftersom han var medveten om det när vi flyttade in här.
    Vi är ju innekatter på heltid (för husse är så rädd om oss) så det är tryggt både för oss och honom.
    Skaffar man nya familjemedlemmar skall alla i familjen behandlas lika! Så det så!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, jag önskar också att alla kattägare läste den här texten. Vilken tur ni har som har en så klok husse. Önskar alla katter en sån husse/matte.

      Radera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...