fredag 14 juli 2023

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem.

Nu hade det hänt igen! Nån hade snott min filt. Jag skickade genast ut blogghjälpen för att leta rätt på den och som tur var hittade hon den.  Det är ju jätteviktigt att den inte kommer på avvägar, för det är ju MIN filt som jag ska ha med mig när jag flyttar nån gång.

Annars är det mycket att göra på katthemmet nu. Nästan varje dag ringer människor och vill att vi ska ta hand om deras katt som de inte vill ha kvar längre. Vi är så trötta på det. För det första har vi alldeles fullt på katthemmet. Det är likadant på alla katthem tror jag. För det andra är det ägarens ansvar att omplacera sin katt om det måste göras. En del fattar visst inte att även katter har känslor och blir jätteledsna om de plötsligt inte får bo kvar i sitt hem. Här på katthemmet förstår vi verkligen inte hur många som så lättvindigt vill göra sig av med sin katt. Ofta beroende på resor de föredrar att lägga pengar på. Fy Bubblan för såna människor tycker vi.

Men i morgon ska vi i alla fall ha öppet hus 13-15. Vi hoppas de kommer många snälla, ansvarsfulla människor hit och besöker oss då.


4 kommentarer:

  1. Vi förstår inte att man vill "bli av med en katt" oavsett vilken anledning. Finner inga ord för dessa människors brist på empati, ansvar osv. Orden jag hittar lämpar sig inte att skriva här.
    Vi hoppas att du får en jättefint föralltidhem så småningom, och det tror vi eftersom du bor på katthemmet med folk där som verkligen vill ditt och dina vänners bästa.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi på katthemmet tänker likadant. Här gillar de oss katter och vill att vi kommer till kärleksfulla hem där vi får stanna för alltid.

      Radera
  2. Man tar väl inte bara någons filt sådär! Det får de sluta upp med. Fast det var givetvis ett misstag så det kan man förlåta.
    Förlåta kan man däremot inte de som tror att en katt är en slit- och slänggrej som man bara kan göra sig av med när det inte passar att ha den kvar. Håller verkligen med om det "Anonym" skriver!
    Husse morrar och fräser som en tokig när han hör om så känslokalla och oansvariga människor. De som gör så borde skämmas!
    Det borde upprättas ett register över de som behandlar en familjemedlem på det sättet.
    Att ens komma på tanken att överge den man älskar för en resa?*MORR och DUBBELMORR*
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi tycker det är otroligt att man ens kan tänka tanken att överge sin vän, oavsett om den har 2 eller 4 ben. Och det bara för att man tänker på sig själv och ingen annan.

      Radera

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar : Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem....