fredag 7 juli 2023

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem.

Jag har funderat på en sak.  Varför är det så många människor som inte tycker vi är värda några pengar alls? Då menar jag inte bara de som skänker bort katter utan också såna som inte vill kosta på oss vaccination, ID-märkning och registrering. Eller ännu värre, som inte tar oss till veterinären när vi behöver?

Här på katthemmet får vi ibland fråga om vi kan betala veterinärvård för en katt som nån äger. Det kan vi så klart inte göra, eftersom vi har det kämpigt ändå att få ihop pengar till vår egen verksamhet. Bara våra veterinärkostnader går på många hundra tusen kronor varje år, sen ska vi betala hyra, sand, mediciner, rengöringsmedel och en massa annat.

Jag tycker faktiskt att man måste tänka efter om man har råd att ha en katt innan man skaffar en. Vi är inte gratis. Vi är värdefulla!

Det var bara en av många saker jag funderat på.

Nu måste jag fixa allt inför morgondagens öppet hus. Vi har öppet på katthemmet mellan 13-15. Alla snälla människor är välkomna då.


4 kommentarer:

  1. Vi tycker också det är konstigt att vissa tvåbeningar inte vill betala vård av er. Du och dina kompisar är det bästa som finns och min matte gör allt för att jag ska må bra. Det betyder försäkring, registrering, god mat mm.
    (Det där med god mat stämmer inte alltid. Jag skulle också vilja ha mer godis, men det är tydligen ett universellt problem för oss katter.)
    Du och dina kompisar är värdefulla och jag håller med att man bör tänka efter flera gånger innan man ger en katt ett hem. Ni är, precis
    som du säger, inte gratis.
    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, aha, du har också problem med godiset? Problemet verkar större än jag trodde.

      Radera
  2. Vi jamar instämmande i det Anonym skriver!
    Många verkar inte fatta vad det innebär att ha en katt (eller något annat djur). Det är ett ansvar på samma sätt som att ha barn.
    Har man inte ekonomi till det d.v.s. även försäkring och kostnader för eventuell veterinärvård - skaffa inga djur!!
    Hur svårt kan det vara?
    OCH: märk och registrera din katt!! Der är lag på det!

    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi här på katthemmet blir nästan nerringda av personer som hittar katter som varken är ID märkta eller registrerade. Så svårt kan det väl inte vara undrar vi?

      Radera

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar : Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem....