fredag 14 april 2023

Blogghjälpen har ordet

Jaha, så var det dags igen. Jag vet inte för vilken gång jag skilts från en bloggkatt, men man vänjer sig liksom aldrig. Det blir tomt men hjärtat fylls ändå av glädje och tacksamhet över att ännu en katt, eller som i det här fallet, två katter hittat sitt för-alltid-hem.

Emil har ju haft flera intressenter men Emilio har ju varit lite blyg och vi har hela tiden vetat att vi inte ska skilja på dom.  Man gör inte så när katter så tydligt visar att de betyder mycket för varandra. Att Emil dessutom behöver medicineras har varit ett annat hinder, trots att han är väldigt lätt att medicinera. Det känns lite märkligt att det är ett så stort hinder eftersom man ju aldrig vet om den katt som är frisk när den adopteras kanske kommer behöva medicineras längre fram.

Vi har redan fått rapporter att både Emil, som nu heter Alba och Emilio, som heter Lakrits trivs i sitt nya hem. Vi är inte förvånade. De har fått de människor som de förtjänar. Människor som vi tror bryr sig om dom och som kommer ta hand om dom på bästa sätt. Så vill vi att alla katter ska ha det.

Nu ska jag tala lite med den nya bloggkatten och höra lite hur h*n vill lägg upp sin presentation. 

Vi tackar för att ni följt Emil och Emilio på deras resa och hoppas ni orkar följa även nästa bloggkatt på sin resa till ett eget hem!

5 kommentarer:

 1. Kanske Per eller Nicke? Så roliga katter, eller Teodora hon älskar att prata 😄

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra att Emil och Emilio trivs i sin nya familj. Vi ser fram emot att höra deras framsteg. Det värmer i hjärtat när katter kommer till bra hem som förstår deras situation och gör allt för att de ska må bra.
  Och - ja visst kära blogghjälp orkar vi läsa om en ny bloggkatt! Det tillhör det trevliga på dagen att läsa bloggkattens kommentarer om vad händer på katthemmet. Vi får hoppas att Emil och Emilio hann lära upp den nye lille vännen om godisfrågan.

  SvaraRadera
 3. Klart att vi kommer att följa nästa bloggkatt på färden mot ett eget för alltid hem. J&J

  SvaraRadera
 4. Det är så rätt att inte separera katter som behöver varandra! Hur ska man tänka när dom börjar bli äldre? Om en katt behöver somna in, ska man skaffa en ny kompis till den som är kvar?

  SvaraRadera
 5. På något sätt kan man se på människor om de är snälla och har ett stort hjärta för djur. det tycker jag man kan när det gäller Alba och Lakrits matte och husse.
  Ni resonerar så otroligt klokt och empatiskt när ni inte skiljer på två vänner som funnit varandra och utgör ett stöd vi t.ex. en flytt. Så agerar ett BRA katthem!
  Nu ser vi med spänning fram emot nästa bloggkatt och hans/hennes berättelse och väg mot sitt alldeles egna föralltidhem.

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...