lördag 10 september 2022

Katten Rafael på Södertälje Katthem säger Tack och Hej!

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Jahajam, då har den här dagen kommit. Dagen vi längtat efter - och bävat för! Fast jag ska börja lite tidigare i veckan. Då var det inte så roligt ska ni veta. 

Det började med att vår vettis kom. Hon brukar ju vara snäll och inte röra oss. Men den här gången! Ni anar inte hur vi blev behandlade. Först fick vi ett stick i nacken. Det gjorde naturligtvis fruktansvärt ont men vi blev bara lite sömniga av det. Sen fick vi ett stick till och det gjorde så klart om möjligt ännu ondare. Sen klippte de våra klor. Allihop. Sen tittade hon i våra munnar, lyssnade på oss och klämde på oss. 

Vi var så chockade att vi inte visste vad vi skulle göra, men så småningom lämnade hon oss så vi fick lugn och ro igen. 

Sen hade jag möte med nästa bloggkatt. Som vanligt är den katten jättesmart så det kommer inte bli några problem. Jag talade förstås om vilka svårigheter blogghjälpen skapade men det är ju problem som tyvärr gått i arv bland oss bloggkatter.

Efter att ha provpackat flera gånger hade vi hej-då-party med våra kompisar på katthemmet. Det var kul och alla önskade oss lycka till!

Idag kom blogghjälpen och och trodde hon skulle få en bra bild av mig när jag ska åka. Men jag var inte på humör för att blixtras så jag syns inte så tydligt. Men jag ligger där i buren. 

Efter en stund kom matte och husse. De skrev på lite papper och sedan pratade de och blogghjälpen och vi fick med oss godis som vi ska få hemma. Det dröjer nog innan vi vill ha det, för vi kommer nog tycka allt är jätteläskigt till att börja med. Det fina är att både matte och husse förstår det och de sa flera gånger att vi ska få den tid vi behöver. Det känns tryggt att få börja våra nya liv med den vetskapen. 

Matte och husse lovade höra av sig när vi bott in oss, så ni kommer nog höra från oss igen men det dröjer nog ett tag.

TACK alla som stöttat oss på olika sätt. Utan er uppmuntran hade det varit svårt att tro att vi skulle få ett eget hem - men nu har vi det!


6 kommentarer:

  1. Hurrjam vilka goda nyheter! Vi är så glada för er skull och ni skall se att ni har fått ett minst lika bra hemma som jag har fått. Stort lycka till och vi ser fram emot uppdateringar om hur ni har det när ni har bott in er.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är de bästa nyheter som finns när vi får egna hem!

      Radera
  2. Åhh så glada vi är för er skull! Det kommer att bli jamarbra med en alldeles egen matte och husse. Det överväger det där med de dumma sticken ni fick (som ju egentligen var av omtanke om er).
    Vi önskar er ett jamarstort lycka till i ert nya hem och ser fram emot en rapport när ni blivit hemmastadda.
    Dessutom är vi givetvis nyfikna på vem den nya bloggkatten blir....
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, nja, vi kanske kommer förlåta dom för sticket - vi får se. Vi tror matte och husse kommer hjälpa oss med en uppdatering så småningom.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...