måndag 25 juli 2022

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Även om det går lite längre tid mellan inläggen just nu ska ni inte tro att det inte händer nåt här på katthemmet.

Först kan jag berätta att Lilleman, som jag berättade om i det senaste inlägget, mår bra. Det läker fint i munnen och som alla andra katter klarar han sig bra även utan tänder.

Men nu har vi en annan kille som inte mår bra. Han heter Chaplin och ligger just nu på djursjukhuset för andra dygnet. Många snälla, generösa människor har hjälpt oss med hans räkning, som fram till igår beräknades gå på ca 25 000. Vi kopierar in inlägget från facebook nedan. 

Sen måste vi också berätta att blogghjälpens katt, Jassa, tyvärr fortfarande inte kommit hem. Det gör förstås att blogghjälpen är mer splittrad än vanligt. Vi hoppas hon kommer hem snart, för hon är så saknad. Trots hjälp från många duktiga människor, som är vana vid att hantera just bortsprungna katter, har hon inte hittats. Håll tummar och tassar för att hon snart kommer hem!

Här kommer inlägget om Chaplin på facebook:

 Vi vet att många katthem har det kämpigt nu. Södertälje Katthem är tyvärr inget undantag. Den här gången undrar vi om ni kan hjälpa oss med ett bidrag till Chaplins vård. Han blev akut sjuk igår. Ibland undrar vi varför så många av våra katter insjuknar just på helgen, men så är det. Chaplin är en kille som ännu inte låter sig klappas men när han kom till djursjukhuset igår var han så påverkad att han lät sig till och med tempas i vaket tillstånd utan protester. Idag ska han röntgas (det fanns inte tid till det igår). Han fick förstås ligga kvar på sjukhuset och undersökningar till och med idag beräknas kosta ca 25000. Har ni möjlighet att hjälpa Chaplin? Vi brukar ofta få hjälp av många generösa gåvogivare vid såna här tillfällen och alla ger så klart efter förmåga. Kan ni hjälpa oss så swisha gärna till 12345 25408 eller sätt in på 389341-9 och märk gärna betalningen med "Chaplin". Som ni vet betyder varje slant en lättnad för oss. Och håll tummarna för Chaplin! Och dela gärna.


 

 Och så inlägget på facebook om Jassa:




2 kommentarer:

  1. Vi förstår att det finns massor av annat att tänka på att blogga just nu. Vi blir glada att läsa om Lilleman men ledsna när vi läser om stackars Chaplin (peng swishad) och att Jassa inte hittat hem ännu. Vi håller allt vi har för dem båda!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, ja vi har mycket att hålla reda på nu, men vi jobbar på!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...