fredag 23 april 2021

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Idag är vi bekymrade. En av våra kompisar mår inte alls bra. Så här skrev vi på facebook nyss:

Nu är det dags igen. Det tar aldrig slut. Vi fick in ett stort gäng katter för några dagar sedan från någon som hade väldigt, väldigt många katter i en väldigt, väldigt liten lägenhet. De flesta var magra, nån hade ögonproblem, en annan lite blod i urinen. Det har vi så klart hjälpt dom med. Men i morse, när vår hälsoansvariga kom till katthemmet, satt Lilla F i toalådan med huvudet tryckt in mot väggen. Det såg inte bra ut. Han lyftes ut på golvet där han vinglade fram och ställde sig med huvudet tryckt åt en annan vägg. Här var nåt fel. In i en transportbur med honom och iväg till djursjukhuset. Där konstaterades att Lilla F inte kan se nåt, att han är mager och att han måste läggas in för observation. Till saken hör att han blev vaccinerad igår, men hans symptom är inte typiska biverkningar av vaccin. Under dagen ska fler prover tas på honom och kanske behövs en MR röntgen på hjärnan för att utesluta att det är nåt neurologiskt. Hans blindhet kan ha med nuvarande tillstånd att göra och kan gå över.
Vi förstår om ni blir trötta av att höra dessa rop på hjälp, men vad ska vi göra? Vi kan inte överge en liten kämpe. Kan du hjälpa oss med en slant, stor eller liten? Ni har gjort det förr och vi hoppas vi får hjälp även för Lilla F. Du kan swisha till 12345 25408 eller betala till pg 389341-9. Skriv gärna "Lilla F" på betalningen.
Vi tackar på förhand. Lilla F behöver er nu.

4 kommentarer:

  1. Usch, stackars lilla F! Håller både tassar, svans och allt jag har för att missen ska kunna bli hjälpt. Önskar jag hade en stor skattkista att hämta pengar ur, men en liten slant har jag hittat i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, vi är så tacksamma för varje slant, stor eller liten. Om många går samman blir det mycket.

      Radera
  2. Vi blir så ledsna när vi tänker på stackars oskyldiga lilla F.
    Hoppas han kan få den hjälp som behövs! ❤️
    Husse swishade en tidig Valborgspeng tidigare idag men den kan givetvis gå till lilla F istället.

    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, han har naturligtvis fått all hjälp som finns tillgänglig, men ibland räcker inte det.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...