måndag 29 mars 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Idag är vi så ledsna, så ledsna. Lilla D blev sämre i helgen, Idag var han hos vettisen för att ta ultraljud på hjärtat, Det visade sig att han hade hjärtsjukdomen HCM också. Det är det ganska många katter som får och har man bara det brukar det gå att medicinera en tid. Nu var ju inte HCM Lilla Ds enda problem. Han hade dåliga njur- och levervärden, såg och hörde dåligt också.  Dessutom var han ganska förvirrad på slutet. Verkade se saker som inte fanns och blev lite rädd. 

Efter att vår veterinär undersökt honom idag igen gjorde hon bedömningen att han inte hade långt kvar och för att inte riskera att han led kände vi tyvärr att det var riktigt att låta honom somna in, Vi gjorde allt vi kunde för honom och vi tror att han kände sig älskad och trygg på slutet.

De pengar som kommit in till Lilla D räckte till för hans undersökningar och det blev till och med lite över. De pengarna kommer nu en av våra andra kompisar, Lilla A få ta del av. Han bedöms inte vara lika svårt sjuk som Lilla D, men behöver ändå vård, bland annat för sitt höga blodtryck. 

Vi på katthemmet är förstås väldigt sorgsna idag. Det blir vi varje gång vi tvingas ta ett tråkigt beslut, men tyvärr är det oundvikligt när man arbetar med katter som ofta farit illa innan de kommer till oss. Ofta får de hjälp i tid och hittar ett nytt hem, men tyvärr inte alltid. Det är tack vare era generösa gåvor och våra fina volontärer som det är möjligt att hjälpa dom. Tack för att ni finns och för att ni också var beredda att hjälpa Lilla D. Det tror vi han märkte.


4 kommentarer:

 1. Vi förstår om lilla D och är tacksamma att han fick känna värme och kärlek sin sista tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, han borde varit älskad och omhändertagen hela sitt liv, men vi gjorde i alla fall vad vi kunde på slutet.

   Radera
 2. Vi blir givetvis också väldigt ledsna men samtidigt vet vi att allt som kunde göras för lilla D har gjorts. Han slapp gå en plågsam död till mötes utan fick somna in omgiven av människor fulla av kärlek. Det betyder mycket!
  Sov gott lilla oskyldiga D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi tror att han kände att vi gjorde allt vi kunde för honom. Vi tänker på vad som kunde hänt om vi inte fått in honom.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...