lördag 13 mars 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Ni känner väl igen killarna på bilden, åtminstone ni som följt bloggen ett tag? Det är våra kompisar Frasse och Dexter. Vi har fått en uppdatering från matte igen. Ni kan läsa här hur de har det idag:

Här är det full rulle. Vi har hittat ett godis som Dexter faktiskt tycker om! Det är en typ av pudding, vi har listat ut att flytande/krämiga konsistenser är vad han vill ha i godisväg.

 Alla tre pälsklingar sköter sig superfint. Eve och Dexter kommer bättre överens och deras gnabb är reducerat till lite jagande då och då samt att de växelvis jagar bort varandra från olika sängar. Tydligen så är det alltid sängen som är upptagen som är bäst (spelar ingen roll att vi har minst 3 sängar i varje rum).

Men annars så är allt lugnt, alla tre älskar att jaga en leksak vi har som ser ut som en lejonsvans. Dexter och Frasse hoppar gärna och rusar efter den, Eve är lite mer lågmäld och tassar efter och slår på den lite lätt.

Idag hade vi veterinär Emma på besök som fick köra en hälsokoll på Dexter, vi vill utesluta att de 3 gånger han har spraymarkerat samt hans juckande på kattsängarna är medicinskt. Så nu väntar vi på svar från blodlabbet. Han fick även sin vaccination så nu är det bara Eve och Frasse som ska ha om ett par månader. Så nu ligger de alla tre och sover, Dexter behövde sedering så han är lite groggy men lite sömn lär göra susen.

Frasse har blivit en riktigt pratkvarn, jamar så fort han vill något. Är lite roligt då han jamar väääldigt högt, så det låter nästan som han går och skriker.

Eve låter för de mesta pojkarna sköta sitt och håller sig till sina favvoställen. Men om hon tycker de leker lite för vilt så kommer surtanten fram och hon jagar dem båda tills de ger sig.

 Tänk vad bra de fått det! Jag vill också ha ett sånt hem!

5 kommentarer:

 1. Stina, vilka underbara nyheter du kommer med gällande Frasse och Dexter!
  Du kommer också få ett jamarbra hem en dag!
  Buff Sven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, tror du att jag också kommer att få det så där? Hoppas!

   Radera
 2. Lika arga som vi blev när vi läste förra inlägget om Jordbruksverket lika glada blev vi när vi läser brevet från Frasse och Dexters matte. Underbart att läsa om hur bra grabbarna fått det i sitt nya hem.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, så är det här på katthemmet. Goda nyheter blandas med dåliga. Som bloggkatt måste jag ju ta tag i allt.

   Radera
 3. behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Skicka ett mejl till
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
  vi har ett lån till dig.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss...