torsdag 26 november 2020

Katten Lennart på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Lennart på Södertälje Katthem.

Ganska snart förstod de i vårt förra hem att det inte gick längre för ingen orkade riktigt ta hand om oss.  Det blev så att vi fick komma till olika katthem för inget katthem kunde ta emot oss alla. Jag, mamma och min syster kom hit.

Redan första dagen märkte hälsoansvariga att det luktade förfärligt ur min mun. Det blev att åka till vettisen. Där blev man förskräckt och sa att detta nästan var ett fall för anmälan om vanvård. Men då förklarade man vad som hänt och att det dessutom inte fanns nån risk för att fler katter skulle flytta dit. Vi brukar annars inte lägga tassarna emellan när det gäller att anmäla vanvård av djur, men det här fallet var annorlunda.

Jag fick operera bort tänderna jag hade kvar och fick medicin för att jag inte skulle ha ont i munnen. Snart mådde jag bra igen.

Snart ska jag fortsätta berätta, bland annat om ett rekord.


8 kommentarer:

 1. Men lilla vännen, förlorade du alla dina tänder redan som barn?!? Så ledsamt! Att tugga på mattar och hussar (och leksaker) är ju det jamarroligaste som finns... klosterkatten Robin hälsar så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, jam, men det var bättre att ta bort tänderna än att ha ont i dom.

   Radera
 2. Oj, oj, oj, bli av med alla tänderna, vad hemskt att det skulle bli så illa! Men det var förstås jätteskönt att slippa smärtan, det var det viktigaste. Inte konstigt du är rädd för människor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, nä, tandvärk är inget jag rekommenderar. Hoppas ingen får det!

   Radera
 3. Du, din syster och mamma hade en väldig tur som kom till ett riktigt bra katthem där man tar alla katter på största allvar.
  Det måste ha varit hemskt att ha så ont i munnen. Desto skönare att du fick hjälp att åtgärda det onda.
  Nospussar

  Ps. Kan du fråga blogghjälpen om det är dags att betala in årsavgiften för 2021 och om det är samma avgift som för 2020?
  Husse tänkte betala in den och pengar för försäkringsfadder. Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, vi hade tur. Jag bara önskar jag hade fått den hjälpen mycket tidigare.
   Blogghjälpen hälsar att det går bra att betala in medlemsavgiften nu. Det är samma som förra året: 250 och 150 för pensionärer och studerande.

   Radera
 4. Oj, lille vän vad du har lidit och haft ont i munnen. Stackars dig. Det positiva är att katthemmet nu tagit hand om dig och ordnat så att du inte behöver ha ont mer. Det är alldeles förfärligt att ha tandvärk.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam,det är verkligen hemskt att ha tandvärk.Man kan inte tänka på nåt annat.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...