fredag 20 november 2020

Katten Lennart presenterar sig

Hej, jag heter Lennart och bor på Södertälje Katthem.

Jag vill säga redan från början att jag är en väldigt rädd katt. Det beror på allt som jag varit med om tidigare i mitt liv. Jag ska så småningom berätta om det.

Men idag tänkte jag bara berätta  att jag blev livrädd när Frasse jamade till mig att jag skulle bli hans efterträdare som bloggkatt. Jag gjorde klart för honom att det skulle jag aldrig våga, men han stod på sig.

Men sen hände nåt väldigt sorgligt i blogghjälpens liv som gjorde att vi inte bloggade på en tid och som gav oss anledning att fundera över om vi verkligen skulle fortsätta blogga över huvudtaget. Jag jamade att jag nog inte tyckte det, åtminstone inte med mig som bloggkatt. Men, som blogghjälpen sa "det är inte alltid det blir som man önskar sig här i livet", och sen sa hon att om nån skulle bli bloggkatt nu så var det jag. 

Vi kommer blogga lite när vi känner att vi orkar och hinner. Jag har mycket att berätta, men roligt kommer det inte bli .I alla fall inte i början. Hoppas ni vill följa med på min resa.12 kommentarer:

 1. Hej, vackerunge! Jag tycker absolut att du skall blogga, och jag vet - för jag har följt många många bloggkatter - att det är lite blygt i början men sedan blir katten varm i pälsen och bloggar som om han eller hon aldrig gjort annat! Var inte rädd, du har massor av stöd i oss besökare <3 Och så hälsa blogghjälpen att vi förstår sååååå väl... kram och nospussar! från sr. Carina och klostergänget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, fast jag är inte bara lite blyg - jag är jätterädd!

   Radera
 2. Välkommen Lennart! Måste jama att du är en väldigt stilig kille! *nosrodnad*
  Jag tror det kommer gå jättebra trots att du är en rädd kille, och vet du vad, jag har varit bloggkatt också och var precis lika rädd i början. Men jag lovar att man snabbt blir varm i pälsen.
  Vi ser fram emot att lära känna dig även fast vi vet att vi kommer få ta fram nosdukarna ibland när det blir sorgligt.
  Tasskramar och nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag undrar om du verkligen var lika rädd som jag. Men det kanske är bäst att jag försöker i alla fall.

   Radera
 3. Sötaste Lennart, om du bara visste hur välkommen du är som bloggkatt. Vi är snälla och det kommer att gå jättebra när du blir varm i pälsen. Ibland kan det ta litet tid, men det blir bra i slutet, ska du se. Det är en riktig ära att vara bloggkatt ska du veta.
  Du får ta den tid du behöver att berätta om dig själv.
  Till blogghjälpen hälsar vi att det är skönt att du är åter och att vi förstår att du kanske inte orkar hela tiden. En varm kram till dig.
  Till Lennart. Nu ser vi fram emot din nästa blogg. Du vet väl att du är en väldigt fin liten katt och att du har kommit till det bästa katthemmet som finns. Det här ska bli bra, ska du se.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jag ska försöka göra så gott jag kan, men jag är jättenervös.

   Radera
 4. Välkommen Lennart! Det är alltid läskigt i början att prova något nytt (speciellt om det inte varit så roligt tidigare i livet). Vi är övertygade om att du kommer klara detta galant. Vi ser fram emot att få följa med på din resa till ett föralltid hem.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Molle och Mary, jag är ju så osäker och då är det ännu läskigare att börja med nåt nytt.

   Radera
 5. Hej fina Lennart!
  Vi som läser här älskar alla katter oavsett hur de ser ut och om de är skyggisar eller tryggisar.
  Det är klart du känner dig osäker inför din nya karriär som bloggkatt. Inte alls konstigt men vi vet redan att du kommer att lösa det perfekt.
  Ta det i din och blogghjälpens takt så kommer detta att gå jamarbra!
  Du får trösta blogghjälpen i hennes svåra stund också.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, fast jag är inte rädd bara för bloggandet, utan jag är rädd för en massa annat också.

   Radera
 6. Välkommen Lennart, det ska bli så spinnande att läsa om dig, även om det är sorgligt i början. Men det kan ju bara bli bättre nu när du bor på katthemmet.
  Nosbuffar från Jackis & Co

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...