torsdag 28 maj 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Även om vi inte kan ha öppet hus på katthemmet nu så händer det saker i alla fall. Det roligaste som hänt idag är att Jordbruksverket kommit ut med nya regler för hållande av hund och katt. När det gäller katter har det kommit en del nyheter.

Den som låter en katt ströva fritt ute ska kastrera katten för att undvika att fler oönskade katter föds. Det tycker vi är jättebra. Det behövs inte fler oönskade katter.

Sen kan en veterinär tillåta att en kattunge omplaceras innan 12 veckors ålder. MEN då måste särskilda skäl föreligga och en veterinär måste ha undersökt katten först och bekräftat att det är möjligt.

Det är en bit på väg, men vi är långt ifrån nöjda. Det där med obligatorisk ID märkning har inte gått igenom ännu. Vi fortsätter jobba för att det också ska bli lag! Vi katter ger oss inte och inte de som jobbar seriöst för oss heller!2 kommentarer:

 1. Det är skönt med lite positiva nyheter som för en gångs skull berör djurens väl och ve. Det är vi inte bortskämda med i det här landet.
  Det är tur att det finns kloka tvåbeningar också.
  Vi hoppas på en lag om ID-märkning som nästa viktiga steg.

  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ja, vi är glada för varje framsteg, men nöjda är vi inte! Vi stretar på.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...