lördag 16 maj 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Idag har det varit en jobbig dag. Först fick jag ta tass om förbundsstämman i SVEKATT som skedde per telefon sen  konstituerande styrelsemöte där. Det krävde så klart mycket förberedelser för att allt skulle gå bra.


Sen hade jag ledigt en stund innan det var dags för styrelsemöte, också per telefon, för katthemmet. Inge viktiga frågor togs upp, det vill jama, godisfrågan "glömdes" som vanligt.

Annars kommer det en del besökare på bokade besök till oss. Vi kan inte ta emot alla som vill komma, för vi märker att vissa inte har tänkt igenom vad det innebär att adoptera en katt. De är kanske ensamma nu, men har inte tagit med i beräkningen att de så småningom ska tillbaka till arbeten eller ut och resa. Visserligen kan vi katter bo hos er som jobbar eller reser, men då måste ni ha förberett er på att vi måste ha det bra under tiden. Har man inte ordnat med kattvakt vid resor eller att vi har sällskap om man är borta länge på dagarna - då ska man inte adoptera oss bara för att man känner sig ensam just nu. Man måste alltid se till att vi katter har det bra i hela våra liv. Och vi kan leva 15-20 år om man har tur!

6 kommentarer:

 1. Vad bra att inte vem som helst kan boka besök hos er!

  Har läst på flera ställen att det blivit stor efterfrågan på katthemskatter eftersom folk känner sig ensamma just nu. Det lät inte bra, tyckte jag, för vad händer sen när de börjar jobba igen och inte längre känner sig ensamma? Det viktiga är självklart att katterna får bra för-alltid-hem. Inte alla katthem tycks tänka på katternas bästa.

  Jag tar för givet att allt gick bra när du tog tass om både förbundsstämman och styrelsemötet, trots att det skedde per telefon. Du är ju en högst kompetent katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, nä, vi vill inte att det kommer människor som vill adoptera en katt när de inte har tänkt igenom vad det innebär. Där är vi väldigt noga.

   Radera
 2. Vad skönt att veta att ni inte låter katter flytta till vilket för-alltid-hem som helst. Man måste ju tänka på att katter kan blir ca 20 år och att de ska ha det bra under hela sitt liv - inte bara för att någon just nu känner sig ensam.
  Tack och eloge till katthemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, tack för elogen! För oss är det ingen skillnad om det är coronatider eller vanliga tider. Vi gör allt vi kan för att katterna ska få det bra hela sina liv.

   Radera
 3. Vi jamar instämmande med det Marie och Anonym skrivit.
  Många förstår inte att det innebär ett stort ansvar att låta en katt bli en ny familjemedlem. Det är ingen "pryl" utan ett liv det handlar om.
  Detta är givetvis något seriösa katthem har med när en adoption kan vara aktuell.

  Nospussar

  Ps. Igår fick vi ett brev med våra beställda myntakuddar och vi älskar dem. ❤️ Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, precis! Vi är inga "prylar" utan levande och kännande varelser som har rätt till ett bra liv. Vad kul att ni gillar myntakuddarna!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...