torsdag 12 mars 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Det är verkligen inget lätt jobb att vara bloggkatt. Särskilt inte  när det händer ovanliga saker som nu med coronaviruset.  Jag har så klart funderat en hel del på hur vi ska hantera det här. Vi vill ju inte bidra till att skapa nån ännu större hysteri kring det här, men samtidigt måste vi ju ta vårt ansvar. Ibland kommer det ju många besökare till oss och det vore väldigt tråkigt om nåt händer dom eller våra snälla volontärer. Därför har vi skrivit så här:

SÖDERTÄLJE KATTHEM STÄLLER IN ÖPPET HUS
Med anledning av den snabba och okontrollerbara spridningen av coronaviruset har Södertälje Katthem fattat beslutet att inte ta emot obokade besök tills vidare. Det betyder att öppet hus ställs in både på torsdagar och lördagar. Vi hoppas detta inte behöver pågå länge men känner att vi alla måste ta ett ansvar för utvecklingen på alla sätt vi kan. Vi gör detta av omtanke både om besökare och volontärer. Katterna ser vi ingen smittorisk för men de behöver våra volontärer. Önskar den som inte har några symptom och inte varit i de kända smitthärjade områdena komma på ett bokat besök för att hälsa på våra fina katter går det bra att ringa 08 55032000 för att komma överens om när ett sådant besök kan ske. Vi utgår från att alla har förståelse för vårt beslut och hoppas vi snart kan ha öppet som vanligt. Våra besökare betyder mycket för oss.
 
Vi hoppas vi inte behöver ha stängt alltför länge.

5 kommentarer:

 1. Bra gjort!
  Det gäller att vara försiktig så att katterna även i fortsättningen kan tas om hand om friska tvåbeningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam vi måste alla hjälpas åt även om det är tråkigt att vi inte kan göra som vanligt.

   Radera
 2. Det är givetvis inte kul att ha stängt men ni gör givetvis helt rätt och det hedrar er verkligen! Alla måste hjälpas åt för att få stopp på detta hemska virus.
  //Husse som nu är i Sverige igen men i "karantän" 14 dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hem husse! Märker att du också är en som tar ansvar genom att vara i frivillig karantän i 14 dagar, men vi hade inte förväntat oss nåt annat.

   Radera
 3. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...