fredag 31 januari 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag presentera min bästa kompis Dexter som jag talat om tidigare. Är han inte fin? Det är den bästa kompis man kan ha.

Han kom till katthemmet tillsammans med sin mamma och sin syster. De har fått nya hem, men Dexter fick mig! Ja, vi har också fått nya hem - flera gånger till och med! Men det har inte gått så bra.

I det första hemmet tyckte inte Dexter att det var så bra. Han var ledsen och trots att jag försökte muntra upp honom blev han inte glad. Då fick vi flytta tillbaka till katthemmet.

Efter en tid fick vi ett nytt hem igen. Då blev Dexter lite nervös. Det visade han genom att kissa på ställen där han inte skulle kissa. Då fick vi komma tillbaka till katthemmet igen.

Snart var det dags för flytt för tredje gången. Det var till en familj där man tagit hand om flera katter från katthemmet som var lite rädda fortfarande. Då visade det sig att de katterna blev ännu räddare när jag kom. Jag kan ju inte kattspråket så bra så jag uppträder kanske inte riktigt som katter brukar i alla lägen. Då fick vi komma tillbaka igen.

Nu tror vi att det bästa för oss vore om vi fick komma till ett lugnt hem där det inte finns andra katter, utan att det bara är Dexter och jag som flyttar in. Vi får se när det blir.

Nu ska jag ordna med öppet hus i morgon. Det är lite nervöst innan man fått kläm på hur allt fungerar, med Dexter och jag hjälps åt, så det ska nog gå bra.

10 kommentarer:

 1. Vad trist att behöva byta hem så många gånger, men oj, vilken tur att ert katthem finns! Där kan ni i alla fall känna er lugna och trygga. Att ha ett eget hem är förstås bäst, men ni har det nästbästa! Och så skönt att ni har varandra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, ja det är inte alls roligt att hålla på att flytta flera gånger, men ändå tur att vi har nånstans att komma tillbaka till.

   Radera
 2. Oj då, det var inte bra att byta hem så ofta. Vilken tur att Katthemmet finns för er båda. Nästa gång måste det absolut bli det bästa för-alltid hemmet för er. Det får ta den tid det tar, för ni har det bra till dess på världens bästa katthem.
  Dessutom har du ju massor att göra med att fixa Öppet Hus och annat och att förbereda möten och annat på katthemmet. Vilken tur att du har Dexter som back-up.
  Nospuss till er båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, nu har jag knappast tid att flytta! Jo, det har jag förstås om rätt hem dyker upp.

   Radera
 3. Ååååååå va' Dexter är fin å han ser sååå klok och snäll ut!
  Önskar så att ni snart äntligen hittar erat föralltidhem!
  Nospuss från Cornelia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, han är minst lika klok och snäll som han ser ut! Världens bästa kompis alltså!

   Radera
 4. Dexter är helt ljuvlig (precis som du). Bästa kompisen du kan ha.
  Vad många gånger ni har flyttat. Du ska se att nästa gång blir det till ditt och Dexters föralltidhem! Tror också det är bäst om det bara är ni två där.
  Tålamod så löser det sig. Du såg ju att Isadora och Fendi fick sitt hem precis nyss.
  Nospussar till dig och Dexter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag vet ju att alla bloggkatter och andra katter på katthemmet får sitt för-alltid-hem när det är dags. Vi tar det lugnt och väntar på vårt för-alltid-hem.

   Radera
  2. Så underbart fina ni är båda två! Och viktigt att ni har varandra! Nosbuffar

   Radera
 5. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...