fredag 8 november 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Det har blivit många tråkiga  berättelse på sistone. För att ni inte ska tro att allt bara är elände ska jag berätta nåt roligt idag.

Ni som följt bloggen länge kanske kommer ihåg skyggisen Nina?

Hon kom till katthemmet när hon var både jätteskygg och jättedräktig. Hon hade inte haft nån vettig mänsklig kontakt innan hon kom till oss.

För ganska precis två år sedan fick hon ett kanonhem hos en familj där det fanns flera katter innan, varav en från oss. Hennes människor var fullt medvetna om att det skulle ta tid att få Nina (som nu heter Mimmi) trygg. Under tiden som Nina bott i sitt nya hem har jag fått lite rapporter, alla lika fantastiska och värmande att läsa. Hon har lärt sig att människorna inte är farliga och genom att lugnt och metodiskt arbeta med att stärka hennes självförtroende har de sedan ganska lång tid fått klappa henne. Däremot har förhållandet till de andra katterna varit en aning spänt.

Gissa om blogghjäpen blev glad igår när hon fick bilden här bredvid? Matte skriver att det tog två år men nu äter de tillsammans. Hon berättade också att när de kommer hem är det Nina/Mimmi som först kommer fram och hälsar dom välkomen hem!

Var det nån som sa nåt om att det inte går att få skyggisar trygga?

Ni kan följa sista inlägget från Ninas blogg här: Blogghjälpen har ordet

10 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att Mimmis människor blev väldigt lyckliga och stolta när de blev accepterade! Och det är då för tur att det händer bra saker också, så man får kraft att orka med det dåliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, du har så rätt. Om det bara hände tråkiga saker skulle vi not inte orka.

   Radera
 2. Hurrjam vilka goda nyheter om Nina/Mimmi! Vi kommer så väl ihåg henne.
  * nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vad kul att ni minns Nina. Hon är, som alla katter, speciell.

   Radera
 3. Vad roligt att läsa om Nina/Mimmi. Vi som läser bloggen ofta kommer ihåg henne. Det är så trevligt med uppdateringar om de före detta bloggkatter.
  Nosbuff till Isadora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, visst är det roligt att läsa om våra kompisar som det gått bra för? Blogghjälpen tror att det kommer gå bra för mig också en dag.

   Radera
 4. Visst minns man Nina/Mimmi. Vilken hjärtevärmande uppdatering om henne. Tänk vad kärlek och tålamod kan göra för en skygg liten katt. Så trevligt foto på henne och de andra katterna. Är det hon som står till vänster med svansen i vädret och äter någonting gott? Ser ut som ett riktigt trivsam hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jag vet inte säkert vilken av katterna som är Nina/Mimmi, men en va dom är det.

   Radera
 5. Svar
  1. Dui och Deco, visst är det underbart! Önskar det fanns fler tvåbeningar som Nina/Mimmis!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...