söndag 10 september 2017

Blogghjälpen har ordet

Så har ännu en av katthemmets bloggkatter funnit sitt för-alltid-hem. Den här gången var det duktiga, modiga, vackra Nina.

Jag minns så väl när hon kom till katthemmet. Inlämnaren sa att "här kommer en riktigt skygg katt". Jo, nog var hon skygg alltid, och dräktig. Efter en tid födde hon sina ungar. De fick så småningom egna hem, men Nina blev kvar.

När hon blev bloggkatt började jag försöka närma mig henne, oändligt sakta och försiktigt. I början gick det inget vidare - som väntat, men så småningom åt hon ur handen och man kunde försiktigt klappa henne lite under tiden hon åt. På sista tiden kunde jag faktiskt klappa henne lite utan att hon fick godis.

Tiden gick, men ingen var intresserad av en svart skönhet som inte var framme och sålde sig till besökarna. Men så en dag blev det som i reklamen: "plötsligt händer det". Det kom ett mail från en person som tagit en katt från oss tidigare, Sally. Sally har astma och behöver medicineras, men är en social och fantastisk katt. När mailet kom började vi nästan gråta på katthemmet. Matte berättade att hon trodde Nina skulle gå bra ihop med Sally. Hon visste att Nina inte var helt social ännu och hon var beredd både på att hon skulle gå tillbaka när hon flyttade och att det skulle ta lång tid innan hon kände sig trygg. Men den tiden skulle hon få. Vi tvivlade inte.

Vi får se mycket elände på katthemmet. Katter som blivit illa behandlade, som inte fått mat och utvecklat sjukdomar till följd av det, katter som är rädda när de kommer till oss. Att få följa en katt som Nina på hennes resa är en förmån som många fler skulle må bra av att få uppleva. Hon gjorde mycket stora framsteg på katthemmet. Nu börjar hennes nästa resa - den i hennes hem.

I eftermiddags besökte jag henne i hennes nya hem. Som väntat gömde hon sig , men hon såg inte skräckslagen ut. Hon vågade röra sig fast både matte, husse och jag var i rummet. Jag gav henne en påse med specialfoder för skygga katter som hon nu ska få. Förhoppningsvis kommer det påskynda utvecklingen till en tryggis. Som bonus fick jag också träffa Sally. Hon stortvis, det märktes tydligt.

Matte har en uttänkt strategi för Nina. Det känns väldigt bra. Den är långsiktig. Här ska inte stressas till snabba resultat utan Nina ska få fortsätta gömma sig ett tag till, men inte så länge. Sen ska möjligheterna att gömma sig begränsas successivt. Under tiden kommer de att vistas runt henne och göra sånt man går i en familj - sitta i soffan och prata, läsa, se på TV etc.

Som vanligt känns det väldigt tomt när en bloggkatt flyttat, men tillfredsställelsen över att Nina fått ett kanonhem är stor.

Tack till er alla som läst och kommenterat Ninas inlägg på bloggen.  Ni anar inte hur mycket det betyder att få feed-back på det som skrivs - även om ni säkert inte tycker det är jätteintressant varje dag.

Det verkar som om flera fortfarande orkar läsa bloggen som en katt på Södertälje Katthem skriver, så vi kommer fortsätta ett tag till - den nya bloggkatten och jag.

Blogghjälpen.
28 kommentarer:

 1. Det har varit fantastiskt att följa fina Ninas resa även på håll. Vi hoppas att hon skall känna sig hemma snart, även om det kommer ta lång tid innan hon blir en tryggis. Vi ser fram emot att följa nästa bloggkatts resa till ett föralltid hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi hoppas också Nina ska känna sig hemma snart. Hon är värd att få vara lycklig.

   Radera
 2. Ååååå vilka härliga nyheter från Ninas HEMMA! Vilken vinstlott hon till slut drog. Och vilken extra ordinär bloggkatt hon har varit. Jag läser bloggen för Cornelia och Räkan varje kväll så sluta inte skriva. Buff från Sven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, oj, blir inte Cornelia och räkan rädda ibland när det händer läskiga saker?

   Radera
 3. Det här var väldigt vackert skrivet. Jag blev tårögd av hur fint du fångade in Ninas känsla. Det kommer gå bra för henne, det var en lyckotår som glimtade till i mitt öga...
  Spännande med nästa bloggkatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, tack för de orden. Vi tror också det kommer gå bra för henne.

   Radera
 4. Underbart skrivet.
  Det har varit fantastiskt roligt att följa Nina på bloggen. Stort tack!

  Vi ser fram emot nästa bloggkatt och hoppas naturligtvis på framtida uppdateringar från Nina om hur hon trivs i sitt nya hem.
  All heder till Matte och Husse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vi hoppas Ninas människor ska hjälpa henne att rapportera så småningom. Många är nyfikna på hur det går för henne.

   Radera
 5. Vi är så glada för Ninas skull! Så härligt och rätt, men vi förstår ju att det blir tomt också även om det är det man vill...
  Vi kommer självklart att följa nästa Bloggkatt.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, varje gång vi nått målet blir vi både glada - och lite vemodiga.

   Radera
 6. Stort tack till Blogghjälpen och alla på Katthemmet för det ni gör.

  Jag, en ex-hemlös katt, kommer självklart att följa utvecklingen hemma hos Nina och vem nästa Bloggkatt blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vi är som tur är ganska många på katthemmet som gör vad vi kan för hemlösa katter. Vi önskar bara att vi kunde göra mer.

   Radera
 7. Det känns så otroligt skönt att Nina fått det hem hon längtat efter och som är så rätt för henne. Vi är många som många gånger sagt att det är väl värt att vänta på det rätta föralltidhemmet och att för eller senare skulle det komma. Det visade också att så blev fallet och det gör oss så glada.
  Vi är många som ser fram emot att höra nästa bloggkatt berätta!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, tålamod är nåt man måste utrusta sig med om man har med lite blyga katter att göra. Men det har vi!

   Radera
 8. Jag kan bara hålla med alla som skrivit ovan.
  Vi blir lika glada varje gång den lille bloggkatten (som man tycker att man känner lite) får ett eget hem.

  Ozzy med matte och husse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, visst blir man glad varje gång en av bloggkatterna får ett eget hem. Det är det vi jobbar för.

   Radera
 9. Jag blir så glad när jag läser om hur bra Nina får det i sitt nya hem. Vilken tur hon haft! Det var väl värt att vänta på ett så fint hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, ja, bättre hem kan hon inte få. Det kommer bli jättebra när Nina blivit van vid sina nya människor.

   Radera
 10. Jag läser varje dag (även om jag sällan kommenterar) och jag är glad för att ännu en bloggkisse fått ett hem. Nu vill jag gärna följa en ny kisse. Så tro inte att intresset är lågt bara för att kommentarerna är få!
  Kram från Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barbro, det känns bra att höra. Snart kommer nästa bloggkatt!

   Radera
 11. Orkar läsa?? Den här bloggen är ju ett MÅSTE varje dag! Och så underbart att också Nina fått flytta nu, förstår att det kan ta litet längre tid att hitta bra hem till katter som inte är helt sociala. Nu väntar vi spänt på nästa bloggkatts ankomst här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustavs matte, det var snällt sagt. Nästa bloggkatt ligger redan i startgropen.

   Radera
 12. Åh vad fint du skriver om Nina! Vi är så glada för att hon har fått ett sånt toppenhem, det är hon verkligen värd! Lilla vackra Nina! Visst är det dubbla känslor varje gång en bloggkatt får ett efterlängtat hem, men nu ser vi fram emot att få möta nästa bloggkatt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det känns roligt att så många gläder sig med oss över att Nina fått ett kanonhem till sist. Nu jobbar vi för nästa bloggkatt.

   Radera
 13. Va? Har Nina fått ett hem? Åååå, vad roligt! Blogghjälpen skriver så fint om henne. All heder till er och till matte och husse.

  Håller med Barbro ovan, att jag läser varje dag men inte ofta kommenterar. Det ska bli så roligt att följa både Nina och en ny bloggkatt.

  Tack till er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, ja, Fina Nina har fått ett alldeles eget hem. Det tog lite tid, men det var väl värt att vänta på det hemmet.

   Radera
 14. Fortsätt skriv! Det är så kul! Jag läser varje inlägg med stort intresse! Så roligt att Nina fått ett hem! / Mvh från en annan omtänksam - vi har 4 katter som alla blivit räddade, självklart är vi veganer, medlem i Djurens rätt osv. Fortsätt blogga om katterna! TACK FÖR DET DU GÖR!!! Mvh Anna Forsgren med familj Huddinge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna m familj, roligt att höra att så många uppskattar bloggen. Nu får ni följa en ny bloggkatt en tid framöver.

   Radera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ni som läste bloggen igår kanske blev rädda när jag berättade att jag var skräckslagen när jag ...