söndag 5 augusti 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Igår kom det äntligen lite snälla människor till oss på öppet hus. En av våra burkompisar fick en intresseanmälan och flera andra katter också. Smulan och jag väntar fortfarande.

Vi har ganska mycket att göra. Bland annat jobbar vi med den nya djurskyddslagen, som vi inte tycker räcker till. Vi hoppas de hinner få med en lag om ID-märkning av katter i den. Som förslaget ser ut nu är det förbjudet att överge en katt, men om den inte är märkt spelar det ju ingen roll.

Jag känner att jag måste ta tag i detta så det blir nån ordning!

13 kommentarer:

 1. Det var kul att flera fick intresseanmälningar. Dig och Smulan sparar katthemnet tills det kommer någon som det blir kärlek vid första ögonkastet med. Husse skulle så gärna vilja ha er men han säger att just nu kan vi inte vara fyra katter här.
  Det är lustigt att politiker aldrig kan göra något helt färdigt. Självklart måste obligatorisk ID-märkning vara med i den nya lagen. Nu ska det utredas ännu mera. Varför jamar vi?!?! Det behövs inte fler utredningar nu utan handling.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, visst är det konstigt att politikerna inte verkar kunna göra nåt ordentligt? Hur svårt kan det vara?

   Radera
 2. Hoppas att du och Smulan får en intresseanmälan ni med.
  Sedan är det ju inte klokt att man inte ska id-märka sin katt och registrera den. Tänk så många fler missar som skulle komma tillrätta då och slippa gå ute och fara illa.
  /Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, man verkar inte tänka på katterna i första hand tyvärr.

   Radera
 3. Tänk snart kommer nog din/dina och Smulans människor att bara stå där Sippelipp!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam - tänk om det blir så!

   Radera
 4. Jamar som de ovan.
  Tänk att dessa politiker aldrig kan göra något rätt från början.
  Hoppas att du kan få dom att tänka på rätt sätt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, visst är det väl konstigt? Det behövs katter i regeringen!

   Radera
 5. Finns det nåt riksdagsparti som har uttalat att dom vill införa obligatorisk ID-märkning och obligatorisk kastrering för alla katter som inte ska användas i kontrollerad avel? Dom skulle få min röst! (om det inte är SD...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika Andersson, det är svårt att säga om nåt riksdagsparti uttalat nåt direkt stöd, men om vi lobbar för frågan kanske vi kan få dom att uttala sig?

   Radera
 6. Jag lobbade för frågan idag med kommunpolitiker som stod utanför min affär. Berättade att om man ringer till min (lilla) kommun om "förvildade katter" Så erbjuder dom att hjälpa till med att skjuta ihjäl dom. Thats it! Politekern svarade att hemlösa katter inte var så stort problem i Gnesta. Nä, inte i centrum, men på alla bondgårdar runt omkring skjuter bönderna hemlösa katter som flyttat in i ladan. "Så då sköter ju bönderna problemet".

  SvaraRadera
 7. Ulrika Andersson - Läste en sammanställning i Svenska Djurskyddsföreningens senaste nummer av deras tidning om vad de olika partierna tycker i olika Djurskyddsfrågor. Mycket intressant läsning.
  Kan enbart för kännedom nämna att SD vill införa en obligatorisk ID-märkning omgående. Det tycker i alla fall jag är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag också är bra! Men andra frågor som dom har på agendan, får jag riktigt dålig magkänsla över, så SD går bort. Jag ska läsa sammanställningen, tack för tipset!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...