tisdag 7 augusti 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu är det högtryck här på katthemmet. Igen. Det vimlar av katter som behöver hjälp.  Varför blir det så gång på gång? Och tänk att det finns människor som bara överger katter.

Det finns till och med människor vars katt hamnar på djursjukhus genom andras försorg, som struntar i att komma till djursjukhuset för att åtminstone höra hur det är med katten. Skulle inte ni kasta allt ni hade för händer om de ringer från ett djursjukhus och säger att de har er katt där? Det tror jag nog ni skulle.

Nåjam, vi kämpar vidare så mycket vi kan. Men vi behöver många fler snälla människor som kan ta hand om oss katter som bor på katthem, så det bildas plats för att ta in andra katter. Känner ni nån som kan ta hand om en eller flera katter? Skicka dom till oss!


13 kommentarer:

 1. Så tragiskt att så många pälsklingar behöver hjälp av katthem! Tar man hand om ett liv så gör man det på alla sätt. Ett liv är ingen slit och släng vara även om visst folk verkar tro det. Matte säger att FB just nu svämmar över av katter (små som stora) som hittas ute i tragiskt skick. Som tur är så finns det många snälla människor som gör allt vad de kan för dem. Hoppas hoppas att det kommer många som vill ha en liten pälskling så fler kan få er hjälp. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi hoppas många, många snälla människor ställer upp för alla de katter som behöver ett hem nu. Det är hög tid att vi får ta plats.

   Radera
 2. Det blir så för att det alltid finns en massa oansvariga tvåbeningar som aldrig lär sig att det innebär ett stort ansvar att bli husse och/eller matte. Djur är inga prylar man bara kan kassera när man tröttnat på dem.
  Om vi blir sjuka blir husse mycket mera orolig än om han blir sjuk själv.
  Vi är hans allt säger han och det tror vi på för det märks att han älskar oss otroligt mycket.
  Så borde alla katter få ha det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ni jamar precis rätt. Vi är inga "prylar" som man behandlar hur som helst. Tycker också att alla katter borde ha det som ni.

   Radera
 3. Det är alltid så jamarsynd att det är intagningsstopp hos oss! Vad skojsigt vi skulle ha om ni bodde hos oss!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi förstår att alla inte kan ha hur många katter som helst - men det är synd att inte rätt mattar/hussar kan ha fler.

   Radera
 4. Visst släpper man allt man har för händer om ens katt hamnar på djursjukhus! Hoppas de som struntar i att besöka sin katt inte längre får ha den kvar.

  Den här hemska långa värmeperioden och torkan, då vilda djur i skogen dör, måste vara rena helvetet för hemlösa katter.

  Jag önskar att jag kände en hel drös med människor som vill ha katt - då skulle jag skicka dem till er. Hoppas det kommer mycket besökare till er nu när semestrarna börjar ta slut och värmen börjar dra sig tillbaka till det normala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, när det gäller just den katt jag berättade om så begärde vettisen tillstånd från länsveterinären att låta den somna in. Den hade tyvärr hamnat hos alldeles fel människa.

   Radera
 5. Ps. Matte skulle släppa allt och åka i ilfart till oss om vi hamnade på djursjukhus som du beskriver i bloggen!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag det! Vi känner ju er matte.

   Radera
 6. Jamar instämmande i allt som dom ovan skrivit.
  Kommer du ihåg när jag jamade om att dom hittat 16 katter instängda i lådor i skogen i vår kommun?
  Nu har dom repat sig och ska adopteras bort till tvåbeningar som VILL ha kissar som familjemedlemmar.
  Vårt katthem i stan jamade samtidigt om att dom var överhopade dom också med katter som hade slängts ut av semesterfirare som åkt hem.
  Vad är det för fel på dessa tvåbeningar?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi vet inte vad det är för fel på tvåbeningar som gör så. De 16 katter du berättade om hade i alla fall tur till sist.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...