måndag 13 augusti 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu börjar det bli lite fart här på katthemmet. Hela sommaren har det varit väldigt lugnt. Eller, det har varit lugnt när det gäller katter som fått nya hem, men annars har det förstås hänt en hel del.

Många av de katter som kommit in har mått dåligt. Det har blivit många turer till vettisen. De flesta katterna har klarat sig, men det finns också de som vi inte har klarat.

Det känns alltid lika sorgligt. Ni som känner oss vet att vi gör allt för att rädda våra kompisar. Det kan vi göra för att det finns snälla människor som stödjer oss. Utan er skulle det inte gå.

Tyvärr finns det andra katthem, som också får hjälp av snälla människor som antagligen tror att de skänker pengar till en god sak, men där man avlivar katter väldigt snabbt. Särskilt om de är lite rädda. Vi är så glada att vi inte hamnat på ett sånt katthem. Det skulle förresten inte få kallas katthem tycker jag. Ett katthem ska ta väl hand om katter och göra allt de kan för att de ska ha det bra. Så gör man på alla SVEKATT-katthem.

8 kommentarer:

 1. I ett hemma ska man kunna känna sig supertrygg!!

  SvaraRadera
 2. Skulle önska att alla katthem vore med i SVEKATT. Att det vore ett krav för att få bedriva katthemsverksamhet. Du och dina kompisar har haft stor tur som hamnat på Södertälje Katthem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, vi är medvetna om det. Här tycker man det ska göras allt för alla katter.

   Radera
 3. Det är en av sakerna som är så bra med ert katthem (det är också en av anledningarna till att husse är stödmedlem) d.v.s. ni gör alltid vad ni kan för att försöka hjälpa alla katter och ni avlivar aldrig en kisse utan att ha uttömt alla möjligheter.
  Vi tycker som Marie d.v.s. att ett medlemskap i SVEKATT skulle vara obligatoriskt för att få driva ett katthem. De katthem som är medlemmar borde dessutom få ett årligt anslag av staten för det goda arbete de gör.
  Fast det är väl att hoppas på för mycket även om det är valår och det lovas miljarder åt alla håll. Djuren blir dock utan precis som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, till oss finns inga miljarder över. Som vanligt.

   Radera
 4. Tack för att ni finns, ni gör ett så viktigt och helt fantastiskt jobb!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattis, vi gör så mycket och så bra vi kan. Det räcker en bra bit, även om vi önskar att vi kunde göra mer.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...