torsdag 8 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Vi har inte haft så mycket tid över för bloggandet de senaste dagarna. Ni som följt bloggen vet ju varför. Vi är ute och letar efter en liten kompis som har rymt från sitt nya hem efter bara fyra dagar.

Igår skulle det kommit en ID-hund, men tyvärr blev det fel på mattes bil. Men idag kom vovven och sökte efter lilla kattungen. Han markerade två begränsade områden i skogen framför och bakom huset.  Där tror vi att hon varit eller är.

Igår kväll var hon synlig på altanen.. Hon åt mycket men försvann sedan. Ikväll har blogghjälpen laddat fällan med massa kokt kyckling. För att inte störa henne har de lämnat fällan, som ägarna nu bevakar. Vi måste alltså fortsätta hålla tassar, tummar och allt vi har för att hon ska gå in i fällan nu. Vi är i alla fall väldigt glada att hon var synlig igår.

16 kommentarer:

 1. Ingrid, Santino och Alfredo8 februari 2018 kl. 19:33

  Håller massor av tummar och tassar här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingrid, Santino och Alfredo - fortsätt hålla!

   Radera
 2. Åh, hoppas verkligen att hon går in fällan i kväll. Lillan måste ju få komma in i värmen. Så hemskt att vara ute i kylan och inte våga sig fram. Men det känns skönt att hon håller sig runt huset och inte har vandrat långt bort. Håller alla tassar och tummar för att det går bra i kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi får nog fortsätta hålla allt vi har ett tag till.

   Radera
 3. Vi håller tummarna och tassarna så hårt vi bara kan! Det känns ändå lite befriande att hon varit synlig och att hon fått i sig mat.
  Hoppas kycklingen i fällan lockar dit henne!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi gör allt vi kan, men än har vi inte lyckats.

   Radera
 4. Vi håller alla tassar, tummar, tår och svansar för att hon gillar kycklingen och går i fällan! Men det låter bra att hon synts i närheten
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi tycker också det är positivt att hon inte verkar ha givit sig iväg.

   Radera
 5. Jamar som alla ovan.
  Känns skönt att dom sett henne på altanen och att hon lever.
  Nu är det bara hoppas att hon går i fällan så att hon kan komma in i värmen och till sin familj igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
 6. Håller tassarna för att hon går i fällan och får komma in i värmen. Bra att hon varit framme och ätit och att de sett henne.

  SvaraRadera
 7. Jam, jam. Vi håller tassar och svansar för att hon vågar gå in i fällan. Positivt är att hon har synts till i närheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vi hoppas också att hon vågar så hon kommer in i värmen.

   Radera
 8. Det låter riktigt hoppfullt att hon varit på altanen och ätit. Då vet hon att det finns mat där och hon vill väl vara nära matstället. Jag hoppas som alla andra att hon går in i fällan så att hon kommer tillbaka in i värmen där hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MArie, det är positivt att hon vet var det finns mat. Hoppas hon snart kommer in i värmen bara.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...