måndag 26 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu är det sportlov i vår kommun. Det är nog bra för tvåbenta, men vi katter har inget sportlov. Vi jobbar på som vanligt.

Jag tänkte berätta om en av de många djurvänner som hjälper till att fånga in hemlösa katter. Efter en brand nyligen blev ett stort antal katter hemlösa. De blev förstås rädda och flydde åt olika håll, men kom successivt tillbaka. Eftersom ladan där de bodde brunnit upp hade de ingenstans att bo längre. 

Flera personer har hjälpt till att fånga in 26 katter, men en gick inte att fånga in förrän igår. Då satt en snäll människa och vaktade en fälla från kl 6 på morgonen till kl 20 på kvällen. DÅ gick katt nr 27 in i fällan! Det var den sista katten vad man vet.

Tänk att alla 27 nu får vara inne i värmen och tryggheten. Vilken bragd de här tjejerna har åstadkommit! Man behöver höra sånt också som motvikt till mycket annat som inte är så imponerande.


10 kommentarer:

 1. Ja, man blir glad i hjärteroten när man hör om dessa fantasstiska människor som sitter ute i kölden och väntar på att en liten katt ska kunna fångas in och komma in i värmen. Alla dessa människor med hjärtat på rätt ställe som värnar om djurens väl och som gör allt för att rädda hemlösa, värnlösa katter. Heder åt dem och med stor tacksamhet från en matte som haft en hemlös liten katt i många år nu.
  Vad jag önskar åt de som misshandlar/vanvårdar/missköter sina djur i allmänhet passar inte att skriva här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, visst är de fantastiska, dessa människor som ställer upp när det verkligen gäller.

   Radera
 2. Det är tragiskt med branden och man får tårar i ögonen när man läser om det. Men sedan får man en annan sorts tårar (glädjetårar) i ögonen när man läser att alla 27 katterna nu är infångade och när man läser om den person som såg till att även nummer 27 kom i trygga händer igen.
  Vilka fantastiska människor det faktiskt finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det är alltid lättast att fånga in katter i början i en koloni, men mot slutet lär sig katterna att fällan slår igen och då kan det ta väldigt lång tid innan de går in.

   Radera
 3. Guldmedalj till alla räddarna från oss :-)!!!!

  SvaraRadera
 4. Jamar som alla ovan.
  Vilken härlig känsla det måste ha varit för den som satt ute och till slut fick in den sista katten i värme o trygghet.
  Nu är här så jamarns kallt att jag inte ens vill vara ute på altanen o spana på pippisarna.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det värmer hjärtat att höra om varje katt som kommer in och får mat, värme och omvårdnad - särskilt när det är så kallt ute.

   Radera
 5. Vilket engagemang för katterna! Och helt fantastiskt att det gick att fånga in hela högen med katter! Tycker det är beundransvärt att sitta ute i kylan alla dessa timmar och vänta på att katt nummer 27 skulle tassa in i fällan. Vilken imponerande insats! Hoppas det går riktigt bra för katterna i fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det är verkligen tur att det finns människor som är beredda att offra sig för hemlösa katter. Det behöver allt stöd de kan få.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...