onsdag 21 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag blir det en sen blogg.  Det händer saker hela tiden här på katthemmet. Idag fick blogghjälpen åka hit klockan sent för att släppa in en katt som vi har försökt få in en längre tid.

Det är verkligen inte bra att katter tvingas leva ute i den här kylan och när snälla människor ställer upp för att sitta och vakta en fälla och när katten äntligen går in i den - ja då är det bara att åka till katthemmet och se till att den får komma in i en bur och få mat, vatten och lugn och ro även om klockan är mycket.

Nu ska vi sova allihop.


16 kommentarer:

 1. Blogghjälpen och de andra på katthemmet har verkligen hjärtan av guld! Hoppas den infångad missen och ni andra får sova gott i natt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam, jag tror vi kommer sova gott allihop.

   Radera
 2. Så underbart för den lilla missen att nu få vakna upp i trygghet och värme!!

  SvaraRadera
 3. Så fantastiskt för den lilla att komma in i värmen! Blir varma om hjärtat varje gång vi får höra att våra kompisar där ute kommer in i tryggheten. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jam vi bara önskar att ALLA katter som går omkring där ute utan att ha nånstans att värma sig och få mat, kunde tas om hand.

   Radera
 4. Ännu en gång gör katthemmet och kämparna där en insats för att hjälpa en kisse i nöd. Kan man bli annat än glad och imponerad?!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi blir så glada själva när vi kan hjälpa ännu en kisse till ett bättre liv.

   Radera
 5. Jamar som alla ovan.
  Ni på katthemmet gör en otrolig insats för alla hemlösa kissar.
  Usch fy o bbbrrrr, nästa vecka ska bli jamarkall verkar det som.
  Tänker på alla kissar som är utomhus och inte kommer att klara sig då.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi oroas också över att det ska bli ännu kallare. Varför kan inte vissa förstå att man ska kastrera sin katt och ta hand om den på ett bra sätt? Är det svårt att förstå?

   Radera
 6. Den lilla katten hade tur som fick komma in i värmen hos er. Vad ni gör mycket gott för katterna - vid alla tider på dygnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie. vi gör så mycket vi kan. Vi önskar att många fler kunde hjälpa hemlösa katter genom att t ex ge dom ett hem, stödja katthemmen etc.

   Radera
 7. Mjau, mjau, mjau mjau för er på katthemmet och för blogghjälpen som ställer upp och hjälper små katter komma in i värmen hos er och få mat och omvårdnad. All heder åt er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, den här gången var det blogghjälpen som ställde upp klockan sent, men många andra gånger har andra gjort det. Vi hjälps åt för att kunna hjälpa så många katter som möjligt.

   Radera
 8. <3 injamar med föregående jamare.
  Så skönt för missen att få komma in!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, i det här vädret är det inte alls roligt att tvingas vara ute.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...