fredag 1 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Första natten på djursjukhuset var väldigt jobbig. De kom och tittade till mig ofta, för att jag var så dålig. På morgonen efter fick jag missfall - jag aborterade spontant mina ungar. Det var tråkigt, men de sa på sjukhuset att det nästan var väntat med tanke på mina värden.

Jag fick stanna ett dygn till, och ett dygn till på djursjukhuset. Det kostade massor men de sa på katthemmet att de skulle gå ut och förklara läget och se om det fanns snälla människor som kunde hjälpa oss med en slant till sjukhusvården. Så blev det också och många snälla människor hjälpte oss, ännu mer än de brukar.

På tredje dagen fick jag åka tillbaka till katthemmet. Även om jag fortfarande var svag var det roligt att få träffa kompisarna igen.

10 kommentarer:

 1. Det var klart att du skulle vara kvar och bli frisk! Vi tycker att alla djur har den rätten även om det kostar massor med pengar. Då får man göra precis som katthemmet, be snälla människor om hjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det är tur att det finns såna som du och de på katthemmet, som tycker att ett litet kattliv är mycket värt.

   Radera
 2. Som sagt att ligga på sjukhuset är aldrig roligt men det är en himla tur att de finns.
  Särskilt för en stackars oskyldig lite kisse som inte kan föra sin egen talan.
  Ännu en gång blir jag så glad när jag läser vilka otroligt viktiga insatser som görs av alla de som jobbar på olika seriösa katthem.
  Tänk om de inte funnits vad hemskt det hade varit.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det går nästan inte att tänka på hur det skulle vara om det inte fanns seriösa katthem. Usch.

   Radera
 3. Det låter inte alls kul att vara på stickishuset så länge, men ändå skönt att du fick vara kvar så länge du behövde. Vad trist att höra om dina ungar *sniff*
  Förstår att det var skönt att få komma tillbaka till dina kompisar
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, om inte jag fått stanna så länge som jag gjorde kanske det hade gått väldigt illa för mig.

   Radera
 4. Trots allt tråkigt du varit med om så gläds vi över att du på dagens bild ändå verkar se så fin och tillfreds ut, fina fina Inka. Buffisar Sven och company

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, nu mår jag så bra man kan må på ett katthem.

   Radera
 5. Så tur att du fick all denna hjälp så att du överlevde, lilla vackra Inka. Det bästa som kunde hända dig var att du hamnade på Södertälje Katthem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jag hade väldig otur i början av livet, men jag tror det vänt nu!

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...