torsdag 7 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus. Eftersom jag förberett allt gick det bra. Några kattungar fick intresseanmälningar. Jag fick ingen. Men jag vill nog inte flytta från min kompis i alla fall, så det gör inget. Vi väntar.

 Sen har SVT Södertälje lagt ut intervjun med blogghjälpen idag. Eftersom jag regisserat den blev den OK. Blogghjälpen sa det jag jamat åt henne att säg. I och för sig sa hon ganska mycket mer, men utrymmet är ju begränsat.

Vi väntar fortfarande på debattartikeln i Svd och inslaget från katthemmet i Länstidningen i Södertälje. Jag kommer så klart rapportera när de dyker upp.

Som vanligt gäller: Maja ska inte glömmas bort!

  

14 kommentarer:

 1. Det är tur att dom har dig som ordnar allt. Har jag missat nåt? Vem är din kompis?
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, det är en av mina kompisar från gubbens hem. Vi bor i samma bur på katthemmet och vi gillar varandra. Fast jag gillar många andra katter också.

   Radera
 2. Vad bra du jamat! Nu har ni både gjort reklam för er och samtidigt tagit upp många viktiga frågor i massmedia. Hoppas att du och din kompis snart får en intresseanmälan och ett eget hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi jobbar allt vi kan för att människor ska få upp ögonen för hur vi har det.

   Radera
 3. Vi tyckte blogghjälpen skötte sig jamarbra, vilken tur att hon har dig!
  Nä Maja för verkligen inte glömmas bort! *stampar med tassarna*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALice, som tur var sa hon som jag jamat till henne!

   Radera
 4. Man kan ju ana din regisserande tass i bakgrunden vid intervjun. Jag tycker blogghjälpen får klart godkänt! Och så mysigt det ser ut på ditt katthem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi har ett mysigt katthem. Fast det kan förstås inte mäta sig med ett alldeles eget hem.

   Radera
 5. Hej Inka, vi såg reportaget på TV och den var super bra. Otroligt att tänka hur vissa personer resonerar när det gäller deras katter. Att de inte skäms när de ringer till katthemmet och hotar med avlivning av en familjmedlem bara för att de ska ha några veckors semester. Vi förstår inte hur dessa personer tänker, obegripligt. Tack och lov finns det två beningar som är seriösa, tex vår vedleverantör som ringde runt till sina kunder och letade ett hem till en katt som riskerade att bli hemlös, och han lyckades. Han som inte heller var en "kattmänniska" som han uttryckte det. Trots det kände han
  att han inte ville lämna lilla kissen åt sitt öde. Fantastiskt. Ha det så hörs vi igen. Sally & Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, historier som den du berättat om er vedkille värmer. Med lite tålamod brukar det alltid gå att fixa, men man måste ge det den tid det tar.

   Radera
 6. Inka,tänk - för ca en vecka sedan var du jamarnervös över att ha blivit bloggkatt med allt vad det innebär men nu fixar du öppet hus mm som om du inte gjort annat! Hihihi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, hi-hi! Jam, det går fort för oss katter att bli varma i pälsen.

   Radera
 7. Klart öppet hus går bra när du fixar och donar med det! Tur du tog över ansvaret när Miranda flyttade.
  Tittade på inslaget i SVT och det var jättebra! Lagom långt och med exakt den information som måste ut så att folk skall förstå hur viktigt det är att man tar ansvar för sin kisse även om det råkar vara semester.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, man tycker ju inte att man skulle behöva säga såna självklarheter som att man ska ta hand om sin katt även om man har semester. Men tyvärr fattar inte vissa ens så enkla saker.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...