söndag 24 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Flera av oss katter här på katthemmet har passat på att ta det lite ledigt nu när det är semestertider. Vi kommer behöva v¨ra krafter längre fram, när vi flyttar till våra för-alltid-hem.

Det är alltid lite svårt att flytta även om man vet att det blir till nåt bättre.  Innan man bott in sig i sitt nya hem och lärt känna allt och alla är det lite nervöst. Det tycker nog de flesta katterna - även de som är helt sociala.

Det är klart att allt måste fungera här ändå på katthemmet. Som tur är har vi snälla volontärer som ställer upp för oss varje dag - året runt. Tänk om inte de fanns! Vill inte tänka på vad vi skulle göra då.

9 kommentarer:

  1. Självklart behöver ni katter också semester! Speciellt nu när det är så flämtvarmt så behöver man vila mycket
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jam, vi behöver alla lite ledigt ibland.

      Radera
  2. Klart ni ska ta semester! Vad ska man annars göra i värmen. Det där med att flytta tar mycket energi och tid. Vi räknades till sociala katter. Men matte säger att Molle har varit med om något som är rädd för bla män. Man behöver ta tid, det har tagit 2 år innan matte fick lyfta Molle och då måste hon pussa på honom samtidigt ;). Är man en skyggis så kanske det tar ännu längre tid och energi innan man vågar visa sin rätta sida.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, jag vill också komma till en människa som förstår att jag kanske inte heller kommer vara jamarsocial från början. Precis som Molle.

      Radera
  3. Ni behöver ju också lite ledigt! Bra om ni kan ta det lie lugnt ibland.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi försöker ta lite semester när det går.

      Radera
  4. Bra att du nu verkar ha fått några riktiga semesterdagar, det är du värd. Vi tar det jättelugnt på dagarna i värmen MEN kör race på natten... Hihihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, vi brukar också rejsa på katthemmet på nätterna. Det är jamarkul!

      Radera
  5. Hoppas ni kan njuta av en mycket välförtjänt semester!
    En flytt är alltid en stor omställning men efter ett tag inser man att det faktiskt blev bra.
    Volontärer = vår tids änglar!
    Nospuss

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...