lördag 9 februari 2013

Katten Fortuna på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Fortuna på Södertälje Katthem.

För det mesta är jag en väldigt snäll katt. Men ibland blir jag väldigt arg. Som idag när jag läste den här artikeln.

För det första undrar jag vad det är för forskning Länsstyrelsen stöder sig på när de säger sig veta att "katter som inte är socialiserad med människor lider svårt av stress om de blir placerade på katthem".

Visst är en sån katt stressad direkt när de kommer till ett katthem, men om man ger dem en chans blir de oftast lugna katter som mycket väl kan placeras i ett bra hem.

Den forskning och praktik som många seriösa katthem visa upp, nämligen att det nästan jämt går att socialisera en katt, den forskningen vill man tydligen inte ta del av. Varför?


Ansvarig för veterinär- och djurskyddsenheten i aktuellt län anser att det är mest humant att avliva katterna och har anlitat ett djurhem för uppdraget att fånga in katterna åt polisen. Jag undrar vad det är för djurhem som ställer upp på sånt?


12 kommentarer:

  1. Jag har också undrat mycket över den där "forskningen"... kanske man skulle bussa Lillmymlan på dem, hon som har räddat en hel koloni med skygga katter och bevisat att alla utan undantag gått att göra till trygga goskatter?!? Och så tycker jag att SVEKATT kan kräva att få ta del av den där "forskningen".

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, det finns ganska många som kan vittna om att det går bra att socialisera även mycket skygga katter. Men av nån obegriplig anledning vill inte LST veta av sånt. Det är mycket märkligt och helt obegripligt.

      Radera
  2. Ja, på dem bara! Kan inte vara något seriöst djurhem som utför mordet åt dem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, nä det är konstigt att nåt "djurhem" ställer upp.

      Radera
  3. Fy %&#¤"! jamar vi! Svårt att hitta ord för sån dumhet.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag tycker ni sammanfattat det hela bra.

      Radera
  4. Är också väldigt nyfiken vad det är för forskning som de stödjer sig på??? Om det nu verkligen finns forskning på det borde man ju kunna ta del av nån form av material om det. Att katthemmen har hur många bevis som helst på att även skyggisar blir tryggisar borde ju väga väldigt tungt!

    Djurhem?! Ett djurhem som massavlivar kan mest liknas vid koncentrationsläger på den tiden när ett mustachprytt pucko hade makten....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, det är mycket konstigt att det är just den här forskningen man grundar sitt ställningstagande på. Varför inte lyssna på de som har motsatt uppfattning?

      Radera
  5. **Djurhem?! Ett djurhem som massavlivar kan mest liknas vid koncentrationsläger på den tiden när ett mustachprytt pucko hade makten...***

    Detta håller vi jamars fullständigt med om
    Vad är det för ett djurhem som mördar???

    GRRRRRRRRRRRR

    Nä, dra åt fanders med dom!!!!!!!
    säger matte





    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, vi vet inte vilket djurhem det är, men det kan inte vara nåt seriöst sånt i alla fall.

      Radera
  6. Fyjam jamr vi! Läser man kommentarerna på sidan så verkar det dessutom som de lutar sig mot en enda forskning från USA där de dessutom bara har tagit lösryckta delar från resultatet och tolkat som de vill.
    Varför kan de inte bara ta hjälp av alla katthem som jobbar dagligen med skyggisar och vet vad de pratar om? *tårar på nosen*
    Vi har också rätt att leva även om vi är/har varit skygga och rädda! *stampar med tassen*
    Sen undrar vi också vad det är för katthem som hjälper till med att döda katter? Är det ens ett katthem eller är det något tidningarna bara kallar dem?
    Vi kanske borde sätta Linnsens matte på det här som är en grävande reporter så vi får reda på vad som stämmer?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, de verkar bara ha bestämt sig för vad de ska se och sedan letat efter nån konstig forskning som skriver just det de vill läsa. Visst vore det bra om Linnsens matte ville gräva i det här.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...