tisdag 23 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Som många av er vet har det ju varit en hel del ledsamheter i bloggarna en tid. Igår kom ju en glad nyhet - Vilse blev opererad i sina ögon. Idag har jag mera glada nyheter.

Inte nog med att en av våra bloggare undrade om det var tillåtet för en veterinär att vara så snygg som chefsveterinären på Åkers veterinärpraktik Mårten Nilsen är -  han är jättesnäll också. När han insåg hur ont om pengar katthemmet hade BESTÄMDE HAN SIG FÖR ATT OPERERA VILSE GRATIS! Han ville inte att han skulle behöva vänta på att pengar skulle komma in och dessutom tycker han att katthemmet i Strängnäs gör en fantastisk insats, så han ville på detta sätt dra sitt strå till stacken. När Vilse ändå var sövd blev han kastrerad också.

För de pengar som nu "blev över" startar katthemmet i Strängnäs en fond för kommande kostsamma operationern för katter. Det händer tyvärr då och då att det kommer in katter som behöver kostsam vård, och då är det bra om det finns lite pengar för det ändamålet.

Det var väl roliga nyheter!

22 kommentarer:

 1. Svanshonnör, tass-stepp och turbo-kurr för den veterinären! Det var generöst gjort och där tänkte han verkligen på Vilses bästa. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar Vettis! Vi håller med Stationskatterna! Skönt med lite glada nyheter.
  Hoppas att ni har fått lite godis idag. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. En stor svanshonnör till vettisen! Tänk vilka snälla människor det finns. *spinner lyckligt*

  SvaraRadera
 4. Sju klosterkatter gör svanshonnör i rakt led! En sådan veterinär förtjänar ett samfällt MJAU och ett fyrfaldigt KURRA! också...

  Hur mår Vilse idag?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 5. Vi håller med Sippo och gör också svanshonör för vettisen.Tänk...min vettis var lika snäll förra veckan.Han ville heller inte ha nåt betalt när han "lagade" mitt onda öga.
  Puss på nosen från Zaffran,medlem i Labradormaffian.
  Ps.Som du misstänkte i ett annat inlägg så är vi inga missar utan 3 skällisar.

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga nyheter! Matte håller med klosterkatternas matte om att det var en oförskämt snygg vettis, jag vet inte riktigt vad hon menar med det, men han var jamarns snäll ialla fall. Jättebra att han blev kastrerad på en gång, då slipper han ett vettisbesök till. För även om det är en snäll vettis så är det allt lite otäckt att träffa dem...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. En eloge till en sådan schysst veterinär!

  SvaraRadera
 8. Men nu tror jag att vi måste förena oss allihopa i ett samfällt JÄÄÄTTE-TACK-JAM till den vettisen, så högt att fönsterrutorna skakar på kliniken. Den vettisen får den största och vackraste guldstjärnan i belöningsboken!

  SvaraRadera
 9. Var tvugna att läsa 2 gånger!
  Fantastiska nyheter, att det kan finnas sådana stickisar!!

  SvaraRadera
 10. Underbart ! Vilken snäll veterinär som ställde upp gratis. Stor eloge till honom!
  Och vilken bra idé med fonden.

  Sv:
  Tack vilka snälla ord *rörd* tycker också det är roligt med fler bloggkompisar :-)
  Tyckte Julkortet där det står att man satt in pengar i någon namn var superbra. Tipsade om detta på vår facebook sida med samma namn som bloggen och skall tipsa om det på bloggen också. Har ni någon facebook sida?

  SvaraRadera
 11. Findus, Isak och Rasmus. Det är verkligen en toppenveterinär den där Morten. Blogghjälpen stavade förstås hans namn fel igår (Mårten) men vi hoppas han ursäktar henne.

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco, visst var han bra? Fast inte blev det nåt godis här inte.

  SvaraRadera
 13. Sippo, jag har också gjort svanshonnör för vettisen.

  SvaraRadera
 14. Klosterkatterna, det verkar gå bra med Vilses tillfrisknande. Han kommer nog snart att kunna se som han ska igen.

  SvaraRadera
 15. Zaffran, tänk att det finns så många snälla vettisar. Hoppas ditt öga också mår bra idag.

  SvaraRadera
 16. Alice, det är ju lika bra att ta allt obehagligt på en gång. Nu är det gjort, och jag skulle tro att han blev öronmärkt också. Så nu är det bara ett nytt hem som fattas.

  SvaraRadera
 17. Karlavagnen, han är värd all uppskattning från oss katter. Tror han känner det också.

  SvaraRadera
 18. SKat-Ann, det är en bra sammanfattning - underbart!

  SvaraRadera
 19. Gustav, vi kanske skulle göra en bok där de som förtjänar guldstjärnor skrivs in? Sen kan vi sälja den boken och få in pengar till behövande katter.

  SvaraRadera
 20. Max och Måns, såna nyheter kan man verkligen läsa flera gånger. Man blir bara gladare för varje gång man läser dem.

  SvaraRadera
 21. Kattfamiljen, fonden har faktiskt vi på SÖdertälje Katthem tipsat om. Vi har två fonder här, en för planerade större operationer på katter som heter Lussanfonden efter Lussan, och en som heter Akutfonden för akut sjuka katter. Det är jättebra att ha när det händer nåt. Tyvrr har vi nog ingen Facebooksida ännu. Men det kanske går att ordna. Ska höra med vår "expertis".

  SvaraRadera

KAtten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Nu är det lördag. Då brukar vi numer ha Öppet hus både i butiken och på katthemmet. Ibland finns d...