tisdag 16 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det mesta varit lugnt på katthemmet. Ja, riktigt lugnt är det ju aldrig, för det är alltid nån kompis som har nåt att diskutera eller ha synpunkter på. Jag till exempel, hade en ganska intressant diskussion med min burkompis Nikotina.


Jag: hur tycker du att det fungerar med godistilldelningen här på katthemmet?

Nikotina: Det beror på vad man jämför med. Om man jämför med hur jag hade det innan jag kom hit är det bra, men om man jämför med hur det skulle kunna vara är det inte så bra.

Jag: Jo, men blogghjälpen till exempel, som brukar ge oss lite godis, säger ju att hon har andra saker som hon måste göra också.

Nikotina: säger hon, ja. Men vad har vi för bevis på att det är sant? Har du kollat vad hon egentligen gör på dagarna?

Jag: Nä, det har du ju rätt i. Det har jag faktiskt inte tänkt på.

Nikotina: Nä, just det! Jag tror att om vi skuggade henne skulle vi se att hon mycket väl skulle kunna vara här hela dagarna, varje dag. Jag tror helt enkelt att vi varit lite för slapptassade mot blogghjälpen.

Jag: det har du rätt i. Här ska bli andra bullar hädanefter.

Ja, så där fortsatte vi. Det blev en väldigt bra och konstruktiv diskussion. I morgon när blogghjälpen kommer hit ska vi verkligen ställa henne mot väggen.

12 kommentarer:

 1. Spännande diskussion ni har haft, ska bli intressant att få veta vad blogghjälpen gör. Det är ju likadant hos oss;matte och husse är på jobbet men vad är det? De borde kunna vara hos oss mycket mer. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. En väldigt viktig diskussion måste jag jama. Ni har kanske varit för slapptassade mot alla som jobbar för er, så ni borde nog kavla upp pälsen och sätta ned tassen på allvar. Kräv mer godis!

  SvaraRadera
 3. Tycker att ni hade en riktigt bra diskussion, som faktiskt ledde fram till något i slutändan. Mycket bra analys av situationen, och sedan ett förslag till handlingsplan. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Håller helt med föregående kloka jamare! Det skulle vara väldigt spännande med en rapport om ni skuggade blogghjälpen en dag. Jag har tänkt på samma sak med matte och hennes jobb. Vem vet vad de gör egentligen på dagarna...
  Ser spänt fram emot en rapport imorgon när ni ställt blogghjälpen mot väggen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Håller med Alice om att det ska bli spännande att höra vad ni jamar om i morgon, när ni ställer Blogghjälpen *mot väggen* *FNISS*

  Jam jam jam jam

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 6. Det var många kloka jam i den diskussionen! Tycker att tvåbeningarna pratar alldeles för mycket om jobb. Nästan så att man tror att det är en undanflykt? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco, visst kan de vara mycket mer hos oss! Det är bara larv det där med att de måste vara på jobbet-

  SvaraRadera
 8. Sippo, visst är det en viktig diskussion. Men vi kommer inte böja oss för dumma argument. Vi kräver rättvisa när det gäller godis!

  SvaraRadera
 9. Gustav, ja vi tycker själva att vi har jobbat fram en bra strategi. Blogghjälpen lär får svårt att slingra sig.

  SvaraRadera
 10. Alice, jag tror vi får ordna en samordnad aktion, där alla katter smyger på sina mattar och hussar och ser vad de egentgligen har för sig på dagarna. Här måste bli ordning och reda så de inte slösar bort tiden på oväsentligheter.

  SvaraRadera
 11. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan, ni kan läsa i dagens blogg hur det gick. Och i morgondagens...

  SvaraRadera
 12. Findus, Isak och Rasmus, kan det vara fråga om undanflykter? Från vadå? Hur kan man fly från umgänget med oss katter?? Obegripligt.

  SvaraRadera

KAtten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Nu är det lördag. Då brukar vi numer ha Öppet hus både i butiken och på katthemmet. Ibland finns d...