lördag 13 november 2010

Katten Nikita berättar från Södertälje Katthem

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Det blir ingen bild på mig idag heller. Alltså har blogghjälpen inte lyckats få nån riktig ordning på sin dator ännu. Inte så förvånande för mig som jobbar med henne. Hon är ingen Einstein på datorer precis. (Inte på nåt annat heller, vad jag märkt).

Men strunt i det. Idag har vi andra saker att jama om. Det gäller en av våra bloggkompisar, Gustav. Han mår inte bra. Antagligen har han ätit nån förgiftad mus och sånt mår inte vi katter bra av. Gustavs matte är orolig
för att han inte ska kunna vara ute när han kommer hem igen. Hon tror att Gustav kommer bli ledsen om han inte får gå ut.

Här på Södertälje Katthem finns det många katter som varit utekatter länge. En del alldeles för länge. De vänjer sig ganska fort vid att vara innekatter.

Kanske gör Gustav det också. Eller så kommer han vänja sig vid att gå ut i koppel. Vi hoppas bara att han inte äter fler förgiftade möss. Och att han får komma hem till sin familje snart igen. De saknar honom jättemycket. Vi saknar också hans kluriga kommentarer till sina iakttagelser och fortsätter hålla tassarna för att allt bra bra snart.

8 kommentarer:

 1. Ja, det är verkligen otäckt med vår vän. Vi hoppas att han snart blir frisk igen så vi kan jamas via bloggarna. Men hur ska Gustav kunna smyga iväg till favoritgrannen för lite leverkorv om matte sitter i andra änden av kopplet? *funderar*

  SvaraRadera
 2. Det har varit alldeles för mycket sjukdomar och annat elände på sista tiden bland bloggkatterna! Hoppas Gustav snart får komma hem igen. *håller tassarna* Håller med Sippo, hur skall det gå med besöken till favoritgrannen och leverkorven om han inte får gå fritt? Och hur skall grannen klara sig utan besök från sin favoritgäst? Vi vet ju hur känsliga tvåbeningar kan vara...
  Här håller vi tummarna för dig också imorgon när det är öppet hus! Vi såg i tidningen idag att det var flera som ringt och ville ta hand om Lussan, hoppas de andra tar dig istället! http://lt.se/nyheter/1.1009741-lussan-har-fatt-nytt-hem
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vi är också oroliga för Gustav och håller tassarna här med. Hoppas att du fick lite godis idag. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Sippo, jag tycker att favvogrannen kan gå till Gustav istället. Han har ju haft det så bekvämt så långe, så det är inte mer än rätt att Gustav får lite service nu.

  SvaraRadera
 5. Otäckt med förgiftningar! *ryser* Hoppas att Gustav känner, att han har stöd av hela katthemmet och övriga bloggvänner. Och du, Nikita, har ju också stöd av alla bloggmissar. Vi håller tassarna för dig, må du tro. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Alice, visst har det varit mycket sjukdomar bland bloggkatterna på sistone, men jag tror Gustav redan är på bättringsvägen. Vi håller tassarna för att han kommer hem i morgon. Stort tack för länken till LT också.

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco, det blev inget godis idag, för blogghjälpen har varit hemma och försökt fixa sin dator. Nu ikväll fick hon igång eländet igen. Vi tänker också på Gustav hela tiden. Vi tror han kommer hem i morgon.

  SvaraRadera
 8. Findus, ISak och Rasmus, ni ska veta att jag känner att ni håller tassarna för mig och jag vet att Gustav känner alla tassar och tummar som hålls för honom också.

  SvaraRadera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...