måndag 8 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Det har hänt ganska mycket på katthemmet de senaste dagarna. Ni vet ju att Lussan kommit tillbaka. Efter att det stått i Länstidningen om henne har minst 2 familjer sagt sig villiga att ta hand om henne. Blogghjälpen ska göra hembesök hos en av dem i morgon. Sen kom ju Översten tillbaka till katthemmet och Dennis fick åka istället.

I fredags åkte blogghjälpen och vår hälsoansvariga till veterinären med 2 katter. Den ena var katten jag berättade om för några dagar sedan som var så hemskt mager och som dessutom hade ett sår på benet. Hon äter som en häst och såret ser jättefint ut, så där var det inga problem. Hon blir nog snart helt återställd.

Den andra kissen, en jättekelig katt som hittats ute, mådde inte bra. Han hade en stor tumör på ena njuren och fick somna in. Vi tror att det kan ha varit så att ägaren inte hade råd med vården och då dumpat katten utanför ett äldreboende. De ringde till oss och vi tog hand om honom. Han hade det i alla fall bra de sista veckorna i sitt liv och han blev kelad med in i det sista. Men blogghjälpen och vår hälsoansvariga var ändå jätteledsna när de kom tillbaka till katthemmet med tom bur. Fast jag vet att han har det bra på andra sidan Regnbågsbron nu.

10 kommentarer:

  1. Uschjam. Det var inte så mycket roligt som hände idag alltså. *slokar med morrhåren* Men det känns ändå bra att den sjuka kissen inte behövde då ensam och i plågor. Han fick ett vackert minne att ta med sig till Regnbågslandet.

    SvaraRadera
  2. Det är alltid så ledsamt att höra om katter, där vård och medicin inte räcker till. Hoppas att kissen har haft ett bra liv innan, eftersom han verkar vara tillgiven och kelig. Vi är alldeles säkra på, att hans sista veckor på katthemmet var fina, med snälla människor, gos och mat. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att det finns människor som reagerar när de ser en katt ute som far illa. Tack vare det fick han en fin sista tid, och så skönt att han slapp må dåligt och ha ont. Men sorgligt är det ändå.

    SvaraRadera
  4. Det händer verkligen mycket! Som du jamar tur att katten fick några fina veckor med gos och kel på slutet. Nu hoppas vi att dina människor är på ingång. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. *Suckjam* men det är tur iaf att missen fick några fina veckor hos er iaf, innan han vandrade vidare till regnbågslandet, *torkar tårar*
    Bättre det än att missen skulle fara illa och att det inte gick att göra ngt åt missens njurar.

    Hoppas verkligen det blir din tur snart Nikita, att få ett alldeles eget hem.
    Tassekram på dig

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    SvaraRadera
  6. Sippo, ja det hade varit hemskt om han hade tvingats gå ute nu. Tänk att vara sjuk och svag och det är flera minusgrader på nätterna och man inte har nånstans att gå in *ryser, gråter*

    SvaraRadera
  7. Gustav, vissst är det sorgligt när man inte kan hjälpa en kompis. Men jag vet att han har det bra nu och att han inte har ont.

    SvaraRadera
  8. Findus, Isak och Rasmus, Vi känner precis som ni, att det känns bra att vår kompis fick det bra på slutet.

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco, blogghjälpen säger också att det borde vara min tur snart. Fast jag vantrivs inte på katthemmet, men det är klart att ett eget hem vore toppen.

    SvaraRadera
  10. Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan, här hoppas alla också att det är min tur snart. Vi får hålla tassarna!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...