En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 30 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus. Jag trodde det skulle bli lite lugnt. Tänk vad man bedrar sig ibland.

Det började med att jag fick skicka iväg vår hälsoansvariga att hämta en kattunge. Den hade setts några dagar på ett område, men sen hade den inte synts till. Idag ringde upphittaren och meddelade att katten satt i ett lodrätt betongrör och jamade och inte kunde ta sig upp! Där hade den säker suttit ett par dar. När vår hälsoansvariga kom dit och lyfte upp katten var trampdynorna skadade, den var jättestressad och väldigt törstig och hungrig. Den hade säkert kämpat förtvivlat för att komma ur röret. I den här värmen hade den nog inte klarat sig så länge till.

Hade den varit lugn hade vi badat den, för den var full av lera i pälsen, men nu får den landa på katthemmet innan vi gör nåt mer. En stressad katt badar man inte. Han får mat och vatten och vi hoppas han mår mycket bättre snart.

Som om inte det här vore nog, så fick vi ett väldigt åskväder över oss och rätt som det var blev allt alldeles svart på katthemmet! Vi katter behöll ju lugnet, men alla tvåbeningar började leta efter ficklampor  och sprang omkring och såg ingenting! Hi-hi, vad vi skrattade åt dom. Nåjam, efter 10 minuter blev det ljust igen och allt var som vanligt.


7 kommentarer:

 1. Oj vilket äventyr den lilla missen varit med om! Hoppas den lugnar ner sig snart när den märker att den är hos snällisar. Vi märkte av åskvädret här också men hos oss blev det aldrig svart
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ni hade nog tur. En jättestor affär som ligger nära oss fick stänga till följd av strömavbrott och översvämning.

   Radera
 2. Ännu en insats för att hjälpa en som hade det verkligt svårt i vårt samhälle d.v.s. den stackars kattungen.
  Tänk om ni inte hade funnits och kunna hjälpa honom! Nu är han i trygga händer och det blir jag glad av att läsa!
  Jag kan tänka mig att ni fick er ett gott skratt när tvåbeningarna fick panik för ett litet strömavbrott. ;)
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, vi är så glada för varje katt vi kan rädda till ett bra liv. Vi önskar bara att vi kunde rädda många fler. Visst hade vi kul när vi tittade på när tvåbeningarna vimsade omkring.

   Radera
 3. Tänk så skönt för den lilla kattungen att han nu är i säkerhet och snart får han ett välbehövligt bad, åter igen en eloge till er hälsoansvarige som ryckte ut och räddade den lille!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, han hade nog inte klarat sig så länge till i det där betongröret. Stackars liten.

   Radera
 4. Oj vad det händer grejer! Så bra att ni lyckades rädda kattungen, sån tur att ni finns!Ibland är tvåbeningarna lite extra underhållande! Nosbuffar

  SvaraRadera