En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 27 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har vi varit hos vettisen med en av mina kompisar, Klemming. Förutom att han är hur mager som helst (väger bara 1,4 kilo) har han en skadad klo. Den måste ha gjort väldigt ont och kanske är det en av förklaringarna till att han inte kunnat springa och fånga nån fågel eller mus.

Eftersom han är så mager vill vi inte låta söva honom ännu, men tyvärr lutar det åt att den skadade klon måste amputeras. Jag kommer berätta mer om honom framöver.

Jag har också en god nyhet idag: Dublin förbjuder vilda djur på cirkus! Skottland har redan infört förbudet. I Sverige är det fortfarande tillåtet! När ska vi börja komma ikapp när det gäller djurskydd? Det känns som om vi djur halkar längre och längre ner på intressestegen i det här landet.
  

8 kommentarer:

 1. Hoppas det går bra för Klemming! Wilma som bodde här förut fick operera bort sin ena klo och hela tån efter en olycka, hon tassade runt precis som vilken katt som helst efteråt. Däremot växte klon ut igen efter 1 år fast hela tån var borta så hon fick opereras en gång till. Nu får Klemming se till att äta upp sig så han orkar med en operation så han blir bra igen.
  Hurrjam för Dublin, hoppas fler tar efter!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam, vi måste se till att Klemming äter upp sig, oavsett om han måste opereras eller ej.

   Radera
 2. Hoppas verkligen det går bra för Klemming. 1,4 kg är ju otroligt lite så jag hopps verkligen han lägger på sig så han får krafterna tillbaka. Du måste som sagt berätta hur det går för honom.
  Polen och Nederländerna har också förbjudit djur på cirkus.
  Sverige som alltid skall vara "bäst i klassen" är det definitivt inte när det gäller djurskydd. Där får våra politiker stå i skamvrån. Länge!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, ja, Klemming är väldigt mager. Det är viktigt att han samlar på sig lite mer vikt så han orkar med en operation om det blir nödvändigt.

   Radera
 3. Bedrövligt att Sverige inte redan har förbjudit djur på Cirkusar. Sen fattar varken vi eller matte hur folk kan gå på cirkus och sitta och titta på när djur är så långt från sitt normala beteende - sitta och applådera och tycka det är kul!Vi ryser....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven,nä det är obegripligt att att detta kan fortgå 2016. Ynkligt att inte Sverige stoppat detta.

   Radera
 4. Vi håller tassar och tummar hårt för att Klemming blir frisk och pigg snart <3
  Konstigt och väldigt tråkigt att Sverige ligger så efter i frågan om vilda djur på cirkus. Bra att det kommer upp på dagordningen.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, vi hoppas att man vaknar snart i Sverige när det gäller djurskydd. Hur svårt kan det vara att göra så vi djur får det bra?

   Radera