En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 16 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om öppet hus. Det kom en del besökare, men inte så många. Blogghjälpen var inne hos mig en lång stund. Hon hade med sig nån grej som hon drog över min päls.  Hon sa att hon skulle kamma mig. Först tyckte jag det var ganska skönt, men sen såg jag ju att den där borsten stal min päls! Då blev jag rädd och sprang upp i fönstret. Då la blogghjälpen kammen på golvet. Efter en stund gick jag ner och nosade lite på den. Den verkade inte så farlig då, men blogghjälpen sa att vi inte skulle kamma mer idag. Kanske en annan dag om jag ville.

En av mina små kompisar fick åka till vettisen idag. Han har varit där förut, men han har tyvärr blivit allt sämre. Vettisen tyckte att det mest humana var att han fick somna in, så det har han gjort nu. Det är vi ledsna för här på katthemmet. Vi är alltid ledsna när nån av våra kompisar inte mår bra.

Nåt som vi är glada för är när vi läste om ett  par som vräktes efter djurplågeri. Jag tyckte det var bra både att de vräktes för att de var dumma mot katterna, men framför allt för att katterna fick nya hem. Inget djur ska behöva plågas!
   

6 kommentarer:

 1. Cornelia. Svens lillasyster16 juli 2016 18:18

  Hej Inka, vänta bara - om ett tag tycker du det är jamarmysigt att bli kammad! Jag ÄLSKAR när matte borstar mig! Buff Cornelia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, jam, deet säger blogghjälpen också. Men jag blev lite rädd för den där kammen. Den stal ju min päls!

   Radera
 2. Vi älskar att bli borstade! Matte bara visar borsten så ställer vi oss i givakt . Du kommer snart att upptäcka hur skönt det är. Sen tycker vi jamarsynd om Mårten, men det var nog skönast att han fick gå över regnbågsbron och slippa lida. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi vill inte att nån av våra kompisar ska lida. Finns det inget hopp är det humanast att de får somna in, även om vi blir ledsna då.

   Radera
 3. Min förra kisse tyckte också om att bli kammad - ett tag. Precis som du alltså. Lagom är bäst!
  Det är ju semestertider nu så därför kommer det kanske inte så många på öppet hus fast du har fixat allt så bra!
  Det där paret som vanvårdade katter skall givetvis ha ett straff också. Det skall alla ha som inte sköter sina djur och inte minst de som är elaka mot djur. Bra gjort av hyresvärden att vräka dem i alla fall.
  Avslutar med det tråkiga d.v.s. att en kisse fick somna in idag. Fast om vettisen säger att det är det bästa är det ju så och kompisen slipper må dåligt mera. Det vi vet är ju att ni gjort ni för att hjälpa honom!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, på mitt katthem gör vi allt för att alla ska må bra. Det kostar ofta massor, men vi tycker inte vi har nåt val. Ibland går det inte ändå.

   Radera