onsdag 30 september 2009

Katterna Ravioli och Ravell berättar


Hej, det är Ravelli och Ravioli på Södertälje Katthem.
Idag är det jag, Ravelli som skriver.

Igår berättade Ravioli att vår matte, som vi tyckte så mycket om, nästan jämt var snuvig. Det gjorde ju inte oss så mycket, men det var ju synd att hon inte var frisk, tyckte vi.

En dag hörde vi att hon ringde nånstans. Hon sa att hon hade blivit så allergisk att hon inte kunde behålla Ravelli och Ravioli och undrade om de kunde få komma tillbaka. Tillbaka, undrade vi. Vart? Skulle vi slängas ut igen, eller vad var meningen.

Det visade sig att matte hade ring till Södertälje Katthem och frågat om de kunde ta tillbaka oss. Vi tyckte det var jättetråkigt att vi inte fick stanna i vårt hem där vi trivdes så bra, men tyckte i alla fall att det var bättre att få komma tillbaka till katthemmet än att bli utslängda.
Som vanligt var det fullt på katthemmet. Det var vi egentligen glada för, men en dag fick vi i alla fall gå in i våra transportburar och åka iväg till katthemmet igen. Det var ingen rolig dag.

Ravioli berättar mer i morgon
Ravelli

5 kommentarer:

 1. Stackars er och stackars matte som var tvungen att lämna er, hon var säkert jätteledsen för det. Skönt att ni fick komma till katthemmet i alla fall. Tasskramar

  SvaraRadera
 2. Nu är väl livet bra orättvist. Först allt elände som ni fick vara med om innan ni fick komma till katthemmet och sen turen att få ett eget hem och sen komma tillbaka till katthemmet.... Men denna gången ska ni se att det blir bra till slut.

  Vi såg att vår matte varit inne och kommenterat utan att vi fått granska. Vi var ute och fångade möss. Hoppas att ni också får göra det snart. Det är superkul. Och sen när vi har fångat dem så sparkar vi tass med mössen mellan oss men det tycker inte matte hellre om. Vi har inte lyckats uppfostra henne där men men det kommer kanske.

  Vi tycker att ni ska busa på så mycket ni kan! Det är varje katts rätt!

  Vi håller tassarna och mattes tummar att ni får en intresseanm. imorgon. Vi tänker på er.

  Kram från Krypto och Mysis.

  SvaraRadera
 3. Hej Dui och Deco. Ja, det var tur att vi inte blev utslängda igen. Sånt har vi fått nog av. Raveli och Ravioli

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. HEj Krypto och Mysis. Jaså, er matte skriver kommentarer som ni inte hunnit granska. Hm, nåja det blev bra kommentarer ändå. Ibland måste man ju dela upp arbetet - matte skriver medan ni fångar möss. Bra arbetsfördelning tycker vi. Och visst är det kul att fånga möss. Ibland är ju människor lite torra, som när de inte fattar hur kul det är att fånga möss t ex. Men de lider väl mest själva av att inte fatta sånt tror vi.
  Bra att ni stödjer oss vad gäller buset. Visst är det en kattlig rättighet att busa?
  Bra också att ni håller tasar och tummar för att vi snart ska få ett hem. Vi låter er veta så snart nåt kul händer. Ravelli och Ravioli

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Här på katthemmet fortsätter allt på samma sätt som det har gjort nu i några veckor. Som fl...