tisdag 22 september 2009

Katterna Ravioli och Ravelli berättar


Hej, det är Ravioli och Ravelli på Södertälje Katthem.
Idag är det jag, Ravelli, som ska berätta. Jag tror det är bra att vi berättar varannan dag, för det är så mycket att skriva, så det är lätt att det blir fel om man ska göra allt själv. Ravioli och jag har ju hjälpts åt hela livet, så det är naturligt för oss att fortsätta göra det.

När vi gick omkring i området där vi hade bott var det ju inte så många människor kvar där längre. De hade tydligen åkt därifrån allihop. Alla utom vi. Det var mörkt, kyligt och regnigt och vi märkte ju att det blev allt svårare att hitta nån mat, så vi rörde oss sakta mot områden där det fanns hus med människor i. Det var bra på ett sätt eftersom det var lite lättare att hitta nåt att äta där, men sämre på ett annat sätt. Vi märkte att det fanns många människor som inte tyckte om oss. Det tyckte vi var jättekonstigt, för vi var inte dumma mot någon. Vi försökte vara så snälla vi bara kunde, men det hjälpte inte alltid. En del skrek åt oss, andra kastade saker på oss och försökte sparka oss. Blogghjälpen säger att hon hört det förut, för det finns gott om människor som är så fega att de måste ge sig på små försvarslösa individer, som katter till exempel.

Vårt första mål var ju att få mat i magen. Sen ville vi få bo hos nån snäll människa också, men det var lättare sagt än gjort, både att hitta mat och nån människa att bo hos.

Ravioli berättar mer i morgon.
Ravelli

4 kommentarer:

 1. Tur att ni hade varandra i alla fall.
  Tasskram

  SvaraRadera
 2. *sniff* Jamar som Dui & Deco, tur ni hade varandra. *tröstartass*

  SvaraRadera
 3. Hej Dui och Deco. Som vi sagt tidigare vet vi inte hur det hade gått om vi inte haft varandra. Tänk på alla ensamma katter som far illa. De måste vi fortsätt hjälpa.
  ravelli och Ravioli

  SvaraRadera
 4. Hej Sippo. Det är snällt att ni fortsätter att stödja oss. Visserligen har vi varandra, men vi behöver ett gemensamt hem också. Alla som hjälper oss att få det är vi tacksamma mot. Ravioli och Ravelli

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...