torsdag 17 september 2009

Katten Kias spännande nyheterHej, det är Kia på Södertälje Katthem.

Vilken dag! Och vilken natt det har varit. Klarvaken hela natten. Ja, kanske sov, eller snarare slumrade jag till några minuter, men mer var det inte.

När det äntligen blev morgon fick jag mat som vanligt. Egentligen var jag inte hungrig, men man måste ju äta så man orkar med saker. Och idag har jag verkligen behövt all energi jag kunnat uppbåda. Efter frukost och städning av buren segade sig minuterna fram. Jag visste ju att det var dags för hembesök hos de som lämnat in intresseanmälan på mig på eftermiddagen. Tänk om nåt skulle gå snett. Vad ledsen jag skulle bli. Det skulle betyda att jag inte fick nåt nytt hem..

Jag visste att beskedet inte skulle komma förrän sent på eftermiddagen, men vissa dagar tror man ju att klockan stannat. Det trodde jag idag.

Så äntligen kom några in i rummet utanför min bur som jag kände igen. Det var de som lämnat in intresseanmälan på mig och en tjej från nåt som kallas säljgruppen här på katthemmet. Hon hade gjort hembesöket. Jag stod innanför buren och tittade på dem. DE LOG. Då först vågade jag tro att jag skulle få ett nytt hem. Min nya husse och matte kom in i buren och kelade med mig. Sen kelade de med mina kompisar också och sa att de ville ta med flera katter. Då blev jag lite orolig – var det inte mig de skulle välja? De lugnade mig genast. De sa att de gärna skulle vilja ta hand om flera katter, men att jag var deras första val.

Sen gick matte ut och skrev på lite papper. Under tiden ordnade husse med en transportbur som jag lyftes in i. Mitt hjärta bankade som bara den när jag lyftes ut och in i en bil som tog mig till mitt nya hem. Det är så spännande så jag vet inte riktigt vilken tass jag ska stå på.

Nu kan jag inte berätta mer om mitt nya liv, eftersom det just har börjat. Men jag har några saker att säga er som läst min blogg.

Först vill jag tacka alla som stöttat mig genom att skriva kommentarer. Det hjälper väldigt mycket. Sen vill jag också ber er att fortsätta att stötta de som kommer att blogga efter mig. Det är många katter som behöver nya, bra hem. Ni kan hjälpa dem att kämpa genom att stötta dem på samma sätt som ni stöttat mig.

Kanske berättar jag snart hur det är i mitt nya hem, men först måste jag undersöka det så jag har nåt att berätta.

Kia

7 kommentarer:

 1. Way to go, girl! Vi onskar dej all lycka i varlden! Tass, Adam & Zoe

  SvaraRadera
 2. Grattis till ditt nya hem. Nu kommer ditt liv bli fyllt av kärlek och god mat. *torkar en tår*

  SvaraRadera
 3. Lycka till! Lyckotass och massor med Nospussar och Tasskramar Dui och Deco

  SvaraRadera
 4. Hej Adam & Zoe. Tack för alla lyckönskningar. Nu måste ni hjälpa till så att Ravelli och Ravioli också får ett nytt hem. Kia

  SvaraRadera
 5. Hej Sippo. Vad kul att få se hur du ser ut. Det ser nästan ut som om du också ska flytta, men det ska du väl inte? Du verkar ha en sån snäll husse så du stannar nog hos honom. Hjälp nu Ravelli och Ravioli också är du snäll. Kia

  SvaraRadera
 6. Hej Dui och Deco. Tack för lyckönskningarna. Önskar att alla katter hade lika stor tur som jag. Om ni och andra fortsätter stödja alla hemlösa katter kanske det blir så. Kia

  SvaraRadera
 7. Gud vad troligt och höra att du äntligen fått ett hem med egna männoskor! Vilken tur att blogg hjälpen hjälper dig och alla andra katter. Hon är en pärla!

  Lycka till nu i ditt nya hem!

  Tass kram

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Här på katthemmet fortsätter allt på samma sätt som det har gjort nu i några veckor. Som fl...