fredag 22 maj 2009

Katten Pärlan berättar om världens längsta dag

Hej det är Pärlan SOM INTE ÄR KVAR PÅ SÖDERTÄLJE KATTHEM.

Dagen började med att jag vaknade tidigt. Det var svårt att sova för jag visste ju att det var en dag som innebar en stor förändring för mig.

Efter en jättelång stund kom det flera människor till katthemmet. Det var rörigt och oroligt. Först trodde jag de var hur slarviga som helst, för flera av mina kompisar i andra burar fick ingen mat. Det var bara vi äldre katter som varit ett tag på katthemmet som fick mat.

Men sen förstod jag att de skulle sövas för de skulle kastreras så de inte får en massa ungar som får svårt att klara sig. Då får man inte äta för då kan det bli tokigt när man sövs.

Efter ett tag tänkte jag att det är lika bra jag går in i transportburen så jag är i ordning när nya matte kommer. Men det dröjde jättelänge och inte kom matte heller. Däremot kom blogghjälpen in i buren. Jag hoppade upp i hennes knä och vi talade med varandra. Hon sa att det dröjer flera timmar innan matte kommer och att vi skulle ta farväl av varandra först.

Hon verkade lite ledsen samtidigt som hon verkade glad över att jag fått ett hem som hon tror kommer bli jättebra för mig. Timmarna släpade sig fram. Jag tror aldrig en dag varit så lång som den idag. När det hade gått flera hundra timmar kom blogghjälpen äntligen tillbaka. Då låg jag förstås i min bur och väntade. Hon vara stängde dörren och lyfte ut mig. Sen fick jag syn på min nya matte, som såg jätteglad ut. Alla på katthemmet önskade mig lycka till, men jag hade inte tid att lyssna så mycket på dem, för jag hade ju bråttom till mitt nya hem.

Nu har jag nyss kommit hem. Jag har inte hunnit undersöka mitt nya hem ännu, men kanske kommer det en liten rapport framöver.

Under tiden har jag lämnat över bloggen till en kompis till mig på katthemet som heter Anastasia. Hon har bott på katthemmet ett tag och vill också ha ett eget hem. Men det får hon berätta om själv.

Tack alla ni som stöttat mig. Jag hoppas att ni kommer att hjälpa Anastasia också med uppmuntrande ord och kommentarer.

Pärlan

3 kommentarer:

 1. Lycka till i ditt nya hem. *snörvel* Glöm inte att sätta ner tassen och visa vem som bestämmer. Det har varit skojsigt att jama med dig tjejen. *vinkar med tassen*

  SvaraRadera
 2. Hej Sippo. Jag kommer nog att visa hur vi ska ha det i mitt nya hem, men jag tror vi ska komma bra överens. Tack för din support. Du är en av de som bidragit till att jag kunnat jobba vidare med min blogg. Hoppas du kommer att stödja min kompis Anastasia på samma sätt. Hon är en av flera katter som behöver lite hjälp på katthemmet. Vi hös nog så småningom. Pärlan

  SvaraRadera
 3. Lycka till i ditt nya hem och självklart ska vi hjälpa Anastasia också ;)

  Du måste återkomma med en reapport hur det går i ditt nya hem...*Väntar med spänning*

  Ha det bra så länge!

  Nu välkomnar vi Anastasia till bloggen :)

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berätar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag är det visst sån där helgdag igen. Fast det struntar vi katter i! Vi kör på som vanligt. ...