onsdag 17 maj 2023

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem.

Nu är min semester klar. Det var skönt att få vila lite. 

Flera på katthemmet var på seminarium och lärde sig en del om oss skatter. Det behöver dom - särskilt blogghjälpen.

Dom fick bland annat träffa mottagaren av SVEKATTS utmärkelse Guldtassen. I år var det Ninjatay som fick motta den. Han är rent otrolig på att rädda katter från höga höjder. Senast igår räddade han en katt från ett träd. Han får till och med en stressad katt att våga stanna där den är och vänta på att han tar tag i den och stoppar den i en nätsäck som han sedan försiktigt firar ner. Ni kan gärna googla på honom, Hans filmer finns bl a på facebook.

Nu är det ju sån där helg igen. Det gillar inte vi katter. Allt ska vara som vanligt tycker vi. Men på lördag har vi öppet igen. Jag håller just på att fixa till det sista. Ni kommer väl då?

6 kommentarer:

  1. Håller med om att Ninjatay är helt otrolig. Han ställer upp i ur och skur, dag som natt, direkt efter eller före jobb! Jag skickade in en nominering till Guldtassen och är så glad att han även fick den belöningen. Vad som oroar mig att han inte ska orka eller ha råd att hålla på att rådda katter. Det verkar vara dåligt med ekonomisk ersättning från kattägarna! Swishar då och då en slant för att andra ska hänga på men tror det är skralt med pengar för honom. Hoppas du snart får ett eget hem Kendra! //Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, jag tycker det är konstigt att de som får hjälp av Ninjatay inte ersätter honom!

      Radera
  2. Vad skönt att du har vilat upp dig. Det är säkert mycket för dig att ordna över sommaren, så alla dina krafter behövs.
    Ja visst verkar Ninjatay vara en riktig kattvän. Jag har också skickat en slant till honom så att han ska veta att han är uppskattad.
    Roligt att höra att seminariet var bra. Det är viktigt att blogghjälpen fortsätter att lära sig saker, så att hon i sin tur kan visa dig vad som händer i kattvärlden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, ja, det är mycket nu. Och blogghjälpen behöver lära sig mycket!

      Radera
  3. Tvåbeningar som Ninjatay gör att vi känner att det finns hopp om tvåbeningarna. Det finns ju faktiskt ganska många (se bara på katthemmet) som är måna om djur. Det är jamarbra! Det är det också att ni har öppet på lördag igen.
    Det där seminariet tycker vi många politiker borde ha deltagit i förresten. Blogghjälpen tror vi ändå kan mer än de flesta om katter..
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är tur för oss katter att det faktiskt finns många som hjälper oss på olika sätt.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Jag hade just legat och tänkt på viktiga saker när jag klev ut ur buren och blev blixtrad av blogg...