fredag 17 februari 2023

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem.Vi har det riktigt körigt här på katthemmet ska ni veta. Själv håller jag ju på med en specialmedicin som förhoppningsvis gör att jag blir frisk från min dumma hudsjukdom. Men jag mår i alla fall bra och älskar fortfarande att gosa med alla som kommer in till mig.

Men sen har vi ju kompisar i det vi kallar karantänavdelningen också. Där är det flera stycken som inte mår alldeles bra. Två har till exempel tvingats operera bort ett öga alldeles nyligen men det har gått bra och de mår så bra man kan medan såren läker. De får så klart smärtstillande och annan medicin.

Sen har vi nån som verkar lite nysig. Innan den kompisen slutat nysa vill vi inte flytta ut några katter från karantän till kattsalen ifall den skulle smitta. Vi tror inte den gör det längre men vi vågar inte ta några risker så de katter som är i karantän får stanna där några dagar till så inte vi här ute börjar nysa också. Det gör att det ser lite tomt ut i kattsalen, men det finns förstås flera fina kompisar här som bara väntar på sitt egna för alltid hem. Så i morgon kan man besöka oss mellan 13-15 och butiken är öppen 12-14!


 

2 kommentarer:

  1. Undrar hur många som verkligen tänker på hur mycket nytta ett seriöst katthem gör? Hur skulle det gått med din medicin om inte katthemmet ställt upp? Hur skulle det gått med kompisen med det onda ögat eller den som nyser?
    Nej fler borde ägna katthemmen (de som är seriösa alltså) en extra tanke och skänka en slant då och då om än så liten. Varje krona gör ju nytta.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är nog många som inte förstår hur mycket arbete det ligger bakom det som syns på ett katthem. Tyvärr finns det alldeles för många katter som inte får den hjälp de behöver. Det finns inte plats för alla. Det är den dystra sanningen. Men vi tar hand om så många vi kan.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...