onsdag 18 januari 2023

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Emil på Södertälje Katthem.

Idag ska vi berätta nåt ruskigt som hände Emilio igår! Först fick vi ingen mat sen kvällen innan. På morgonen kommer vår hälsoansvariga som brukar vara väldigt snäll, men den här morgonen sätter hon in Emilio i en bur och bär iväg med honom!

Han blev jätteorolig och jag blev nog ännu oroligare. De som jobbade här igår sa att jag inte var mig själv på hela dan. Stackars Emilio fick åka till vettisen och ta bort en tand. När blogghjälpen var och skulle hämta honom på eftermiddagen fick hon höra att det skulle ta ca en timme till för han höll fortfarande på att opereras. När hon kom tillbaka efter en timme höll de fortfarande på med honom för det var lite mer komplicerat än man trott! De fick inte åka hem förrän klockan var över 17.

När de äntligen kom tillbaka till katthemmet blev jag jätteglad men Emilio var lite sömnig. Efter ett tag kom blogghjälpen med lite mosad mat till honom. Han hade ju inte fått nåt i magen sen kvällen innan. Det är klart att jag ville hjälpa honom med maten, men då bar blogghjälpen ut mig ur buren och stängde dörren!  Jahajam, det är tacken för att man är hjälpsam. Nåjam, när Emilio ätit klart fick jag hoppa in i buren igen och då fick jag också lite mat.

Idag mår Emilio bra igen och är pigg och äter som vanligt. Nu är vi redo att åka hem och det dröjer nog inte så länge till.

2 kommentarer:

 1. Är det inte straffbart att föra bort någon mot dess vilja? Fast antagligen var det nog av det tvåbeningar brukar kalla omtanke han kidnappades.
  Ni har ju en väldigt snäll vettis.
  Konstigt att blogghjälpen inte uppskattade att du ville hjälpa Emilio med maten?!
  Nospussar

  SvaraRadera
 2. Björn, jag tror det är straffbart men här på katthemmet slipper de undan! Och blogghjälpen missuppfattar ju det mesta så jag är inte förvånad.

  SvaraRadera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...