onsdag 29 september 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Vi har förstått att man tagit bort restriktionerna för dumviruset idag. Vi på katthemmet vet hur farligt virus kan vara. Blogghjälpen brukar säga att det vore bättre om viruset syntes som små svarta prickar i luften, för då skulle alla förstå. Men så är det inte. Viruset är lömskt och "bara finns". 

Här är man fortsatt rädd om både oss katter och de som jobbar här så det är fortfarande bokade besök som gäller. Och då vill vi förstås att alla har munskydd och håller avstånd. Dumviruset är inte alls över, om nån trodde det.

Men en sak som vi börjar lätta lite på är att vi nu åter öppnar vårt kattpensionat! Så om man ska resa bort eller behöver få sin katt omhändertagen en period av annat skäl kan man nu boka plats på pensionatet. Man kan läsa mer på vår hemsida: www.sodertaljekatthem.ning.com. och på facebook.

6 kommentarer:

  1. Mycket klokt av dig att bestämma att ni fortfarande ska vara försiktiga. Bra beslut med munskydd och att hålla avstånd. Bokade besök låter som en bra lösning hur som helst. Det är som du säger att dumviruset inte alls är över. Det är något som kommer att vara länge. Så det är bra att ni fortsätter att vara försiktiga. Det går ju inte an att tvåbeningarna som jobbar hos er skulle bli sjuka.
    Att öppna kattpensionatet igen låter som det skulle gå bra, tycker vi också. Det är ett sätt för er att få in välbehövda pengar.
    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, jam, vi måste vara rädda om oss. Men som du säger måste vi ju få in lite pengar också. Varje dag kostar massor.

      Radera
  2. Vi instämmer till fullo med det Anonym skrivit. Pandemin är långtifrån över och smittan ökar ju. Vansinne att avveckla restriktioner i detta läge.
    Bra dock att göra som ni gör på katthemmet. Ni är alltid så kloka!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är klart att det blir kloka beslut här. Du vet ju vem som fattar dom!

      Radera
  3. Bra att ni är försiktiga! Om jag har förstått rätt kan även ni katter få covid-19? Men det är väl bara om smittade människor pussar er eller nyser/hostar på er? Ta säkerhet, ta det lugnt, ta en TOY

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrika, det lär finnas fall där människor med Covid-19 smittat till husdjur. Även därför är det viktigt att alla vaccinerar sig.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...