fredag 20 juli 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Ni kanske undrar om vi fått värmeslag här? Men riktigt så illa är det inte.

Först kan jag berätta att blogghjälpen hittat två fläktar, men lätt var det inte. Men sen har hon varit upptagen med annat.

Vi fick samtal från ett sjukhus där man hade en patient som hade en katt hemma som inte fått tillsyns sedan i tisdags. Larmklockorna slog hårt i blogghjälpens skalle. Vi minne tydligt ett annat fall där en katt varit utan tillsyns ännu längre och tyvärr inte klarade sig - Maja.

Blogghjälpen sa direkt att även om vi inte har nån plats för katten så var hon beredd att åka hem till den för att mata, bara hon fick tillträde till lägenheten av ägaren.

Hon sa också att om vi skulle kunna ta hand om katten permanent måste vi få en överlåtelse av matte.

Efter några timmar var allt klart. Blogghjälpen och vår hälsoansvariga åkte först till sjukhuset och fick fullmakter, överlåtelsehandling och nycklar till lägenheten. Då åkte de genast till lägenheten. Det visade sig att det var oerhört varmt, men det fanns både mat och vatten kvar.

Katten så OK ut om än en aning uttorkad. Så fick den åka till ett jourhem i väntan på en ledig plats på katthemmet. Imorgon kommer katten få åka till vettisen för uppvätskning och allmän kontroll.

Blogghjälpen undrar varför hennes dagar så sällan blir som hon planerat!

12 kommentarer:

 1. Åh vad skönt att det ordnade sig för missen! Tänk om det hade gått som för stackars Maja *morrhårsdarr*
  Vad skönt att blogghjälpen hittade fläktar! Om inte matten är helt utslagen av värmen imorgon så tänkte vi skicka över henne till er så hon kan fynda lite på loppisen och naturligtass hälsa på er
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, den här kissen gick det bra för. Det gläder oss alla, inte minst matte som ligger på sjukhus. Vi såg aldrig matte igår. Hoppas hon kommer en annan dag istället.

   Radera
 2. Åh vad skönt att kissen fick hjälp i tid! Inget djur ska behöva lida som Maja. Darrar på morrhåren. Hoppas att det inte blir fler överraskningar för er nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, nu får det gärna räcka med överraskningar för ett tag framöver - om det inte blir roliga såna förstås.

   Radera
 3. Sån tur att det inte var för sent för katten!!! Vid ett sådant här tillfälle tänker man naturligtvis på Maja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det var förstås vår första tanke, men den här gången hade vi möjlighet att agera mycket snabbare.

   Radera
 4. Blogghjälpens dagar blir som de blir för att hon är världens snällaste! Eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nja - inte när det gäller godis!

   Radera
 5. Världens bästa Blogghjälp och katthem! Så bra och snabbt agerat! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi var alla väldigt glada att vi kunde rädda den här katten i tid.

   Radera
 6. Tänk om man kunde klona tvåbeningar som blogghjälpen, hälsoansvariga och de andra på katthemmet! Det vore en dröm för många katter som far illa.
  Tack för att ni på katthemmet finns!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, det behövs många fler som bryr sig om oss hemlösa katter. Och det borde inte vara katthemmens uppgift utan varje människas ansvar.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...