lördag 17 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus och som ni ser på bilden är jag lite trött. Det är alltid mycket att hålla koll på såna dagar.

Blogghjälpen var inne hos oss en lång stund och hon fick klappa mig länge. Jag är ganska generös numer.

Ikväll ska jag och min bästa kompis Smulan se om vi kan få lite extra godis av de som har kvällspasset. Dumma blogghjälpen är benhård (nästan). Vi fick bara två små bitar Metabolic var av henne idag. Det är det foder vi får när vi ska gå ner i vikt. Det är jättegott, men vi får alldeles för lite! De säger att vi bara ska ha 1/2 deciliter var morgon och kväll. Jag är orolig för att vi snart kommer försvinna!

8 kommentarer:

  1. Vi äter också Metabolic och det är verkligen jamar gott! Men det där med ransonen måste vi diskutera ihop oss om. Tvåbeningarna är alldeles för snåla. Tror de vill att vi ska svälta ihjäl. Kanske dags att koppla på kattvokat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke, Molle och Mary, vi funderar mycket på att koppla in kattvokat. Så här får det inte fortsätta.

      Radera
  2. Du som är så duktig och håller i allt på katthemmet måste ju få i dig tillräckligt med näring (läs godis).
    Här ställer vi krav på Dreamies i lagom mängd. Fast husse har faktiskt låtit mig banta bort 1,5 kg. Jag behövde det säger han att vettisen påstod. Vet inte om jag ska tro på det?
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, har du också en sån där vettis? Tror vi måste byta ut vår.

      Radera
  3. Matransoner är vanligen alldeles för små. Matte säger att jag är för tjock på vintern eftersom jag inte är ute så mycket då och kan springa bort en del gram. På sommaren blir jag följaktligen litet smalare och då tappar jag ju en del päls också. Du måste stå på dig när det gäller vad tvåbeningar menar med lagom mängd. Lagom betyder "litet" för dem och "mer" för oss fyrbenta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, vi försöker hela tiden visa vad "lagom" innebär, men vissa fattar visst inte!

      Radera
  4. Upprörande är bara förjamet angående den ytterst bristfälliga och totalt felaktiga godistilldelningen som har pågått alldeles för länge hos er! Beundransvärt att du jobbar på trots denna 'försummelse '. Borde kanske följa med matte dit en dag och medans hon pratar med blogghjälpen kan jag kanske raskt ändra tilldelningsanvisningarna på burdörrarna??!....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, åh! Vilken toppenidé! När kommer du?

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...