onsdag 26 juli 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag är vi väldigt, väldigt ledsna här på katthemmet. Ni som läste bloggen igår förstår säkert varför.  Lille F klarade sig inte.

De senaste dagarna hoppades vi nog mer än trodde att han skulle bli bättre. När han kom till djursjukhuset igår visade det sig att han hade svårare skador än vi från början visste. Röntgenplåtarna var allt annat än hoppingivande. Flera veterinärer deltog i diskussionen, men alla drog slutsatsen att ett fortsatt liv skulle innebära ett fortsatt lidande. Hans mage klarade inte av det smärtstillande medel han fick först. Då fick han ett mildare medel. Hans mage klarade inte det heller. Återstod då att leva utan nån smärtlindring alls. Alla ska veta att vi gör allt som står i vår makt för att rädda skadade och sjuka katter, men om de lider och det inte finns nåt hopp om bättring - då finns inget alternativ.

Det är lika svårt varje gång vi tvingas ta beslutet att en kompis ska somna in. Vi fäster oss vid alla katter, men det kan inte hjälpas att vissa fastnar lite mer i hjärtat än andra. Lille F var en sån katt.

Vi kommer sakna honom och kommer inte glömma hans vackra, bedjande, tacksamma ögon. Han var speciell - som alla katter. Sov gott, lille F.

16 kommentarer:

 1. Lilla F, sov gott! Nu slipper du lida och kan skutta runt på gröna ängar så mycket du vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary jag tror han har det bra nu.

   Radera
 2. Lille lille F! Så ledsamt att läsa att han nu fått tassa vidare, vi har tårar på nosarna och spinner för honom nu i kväll. Sven, Räkan och Cornelia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi har också tårar på nosarna. Bra att fler spinner för honom nu - det tror jag han märker.

   Radera
 3. Fy så sorgligt. Men nu har han ju inte ont längre, och det är ju det viktigaste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra och Viska, vi hade så gärna velat göra så att han inte hade ont fast han stannade hos oss, men det gick inte.

   Radera
 4. Så jättesynd att lille F inte klarade sig. Han och ni kämpade så länge och jag hoppades så att han till slut skulle börja bli på bättringsvägen. Men nu behöver han inte lida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi hoppades också in i det längsta att allt skulle gå bra. Men den här gången blev det inte som vi ville.

   Radera
 5. Vi är så otroligt ledsna för att lille F inte finns hos oss längre.
  Det vi tröstar oss med är att vi vet att ni gjort precis allt som går att göra. Ingen kan begära mera.
  Sov gott och vila i frid lille underbare F. 😢😢
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det svåraste som finns är att bestämma när vi inte kan göra mer. Man hoppas alltid att ett under ska ske. Den här gången inträffade inget under.

   Radera
 6. Lille F, ett så kort liv du fick här på jorden! Men kanske blev du klar med ditt kall betydligt tidigare än någon kunde ha tänkt sig? Du har berört många människor under ditt korta besök hos oss, och vi glömmer dig inte. Spring fri, lille vän, och hälsa alla på andra sidan bron från oss som saknar och längtar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, jag fick nog ett ganska långt liv här på jorden, men det var inte så bra liv. På slutet fick jag i alla fall ur mycket kärlek som helst.

   Radera
 7. Tack till er som tog det smärtsamma beslutet för lille F. Han har berört många och fick kärlek och omvårdnad i slutet. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det är de svåraste besluten vi har att ta här på katthemmet. Vi vill alltid göra vårt yttersta för att rädda alla katter, men ibland går det inte. Vi blir lika ledsna varje gång.

   Radera
 8. Det är alltid så tråkigt när en kompis måste få vandra vidare *tår på nosen*
  Men vi vet att ni gör allt ni kan för oss katter och ibland så går det bara inte.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag vet att du och din familj varit med om att ta det smärtsamma beslutet flera gånger. Man vänjer sig aldrig. Det är lika smärtsamt varje gång.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...