måndag 17 februari 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på hemlösa katter också. Stackars dom. Även om det inte alltid är så himla kul att bo på ett katthem så är det mycket, mycket bättre än att gå där ute och frysa och vara rädd och hungrig.

Många hemlösa katter är såna som ha ett hem men som försvunnit av nån anledning. Ibland kommer de tillrätta och har man förlorat sin katt kan man annonsera gratis på WWW.VILSE.NU. Den sajten startade SVEKATT 2016 och det finns över 25 000 annonser där. Många hittar sin försvunna katt, andra gör det aldrig. Det är så sorgligt att inte veta vad som hänt.

Eftersom jag är döv ska jag inte vara utekatt i vårt blivande hem, så risken att jag försvinner är väldigt liten. Jag och Dexter kommer stanna inomhus eller kanske få gå ut på en innätad eller inglasad balkong ibland. Det vore kul.

10 kommentarer:

 1. Även om jag inte är döv så är det precis så jag har det, tycker det är helt perfekt att kunna tassa ut på min nätade altan när jag vill. Världen där utanför tycker jag är litet läskig, och har ingen längtan alls dit! Jag tror det finns många som helst vill bo med innekatter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, jam det där med att vara ute katt är klart överreklamerat. Det är mycket skönare att kliva ut på en innätad plats där inte farliga dumbommar kommer åt en.

   Radera
 2. Vilse.nu är en mycket bra sida! Fast det är ju sorgligt att det finns hela 25 000 annonser där. 😢
  Vi är ju inte döva och vi bor på landet men det spelar ingen roll - vi är innekatter ändå. Husse säger att han är alldeles för rädd om oss för att låta oss vara utekatter. Vi har många fönster i huset där husse sätter nätfönster så vi kan ligga och nosa. Det räcker för oss och husse kan sova lugnt på natten.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, man skulle önska att det skulle räcka med att titta en katt i örat eller scanna den för att man skulle hitta ägaren. Då skulle det inte behöva bli så många annonser. Ni har en klok husse, det har jag jamat förut och det tål att upprepas!

   Radera
 3. Här är vi också innefattar fast vi inte är döva och trivs jamarbra med det! Ännu bättre efter att vi flyttade för 3 år sen och fick en inlärda balkong. Oj vad spinnande det är att spana där när det är lite varmare ute! Sen har vi fågelmatare på 2 fönster så vi kan spana på fjäderkotletterna. Men oj vad tråkigt det är när de sitter och mumsar bara några centimeter från nosen!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ni har ju fått en jättefin lägenhet, det har blogghjälpen berättat för oss. Men ni måste ha fullt upp att bevaka allt som händer där ute?

   Radera
 4. Innätad altan e bäst!! Vi till bringar nästan hela vår- och sommarhalvåret där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, jam, ni har också en jamarfin uteplats. Har hört att det ändå kan smita in en och annan mususling där?

   Radera
 5. Låter tryggt och bra att vara innekatter med innätad balkong. Min katt trivs så bra med att vara innekatt. Har för några år sedan testat om han ville gå ut med mig i sele - men icke. Han vägrade gå nerför trapporna. Då jag på tredje dagen kom med selen gömde han sig under sängen. Nu har han sin innätade balkong där han kan vara ute i trygghet. Det låter riktigt hemskt att så många katter försvinner.

  SvaraRadera
 6. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Här på katthemmet fortsätter allt på samma sätt som det har gjort nu i några veckor. Som fl...