måndag 26 november 2018

Katten Bobby på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobby på Södertälje Katthem.

Tänkte bara meddela att jag fortfarande bor kvar i  karantän. Jag kräks ibland. Nu börjar de tro att det är för att jag hetsäter. De har sagt till mig att jag ska äta långsamt. Men då kan ju nån annan ta maten! Hm, så konstigt tvåbeningar resonerar.

Jag fick i alla fall en jamarstor peng från snälla Karin i lördags till min vettisräkning. Och jag har fått pengar från andra håll också, snälla Björn till exempel. Vilken tur att så många är så snälla mot oss.

Min kompis, L, som har problem med kisseriet, mår inte så bra tyvärr. Vi fortsätter jobba där och hoppas vi ska kunna göra honom frisk. Det är det svåraste med att jobba på katthemmet - när vi katter inte mår bra. Varför måste det vara så ibland?

10 kommentarer:

  1. Du skulle kanske ha en aktiveringsplatta att äta ifrån så att du inte kan hetsäta? Eller få torrfoderbitar utströdda på golvet? Synd att din kompis L fortfarande har problem med kisseriet. Det är så hemskt när katter är sjuka.

    Jag skulle så gärna vilja skicka en slant, men min 18-åriga katt har mått dåligt en tid och jag har varit så orolig. Han fick FORL konstaterad vid veterinärbesöket. Fick 2 tänder utdragna i fredags vilket kostade närmare 6000 kronor. Och det går tyvärr inte på försäkringen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi förstår så väl att du måste ta hand om din egen katt i första hand. Hoppas han snart mår bra igen.

      Radera
  2. Hasse hetsåt också när han flyttade hit och hade också problem med magen jättelänge. Matte gav honom bara småportioner och han fick inte äta tillsammans med oss men han blev helt bra i magen när han lärde sig att här får vi mat flera gånger om dagen, varje dag. Men det tog flera månader. Men så fort han blir stressad märks det på magen fast det går över väldigt fort.
    Hoppas du också blir bra och förstår att ingen kommer stjäla maten, men det är svårt att förstå det när man varit hemlös och fått kämpa för varje matbit.
    Vi fortsätter hålla tassarna för din kompis!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice. jag kanske också förstår så småningom att jag nte behöver kasta i mig maten för att nån annan inte ka sno den, men det tar nog ett tag till.

      Radera
  3. Hej Bobby!
    Ja kanske kan det vara så att du äter för snabbt. När vi får kokt fisk som vi älskar händer det att en av oss kastar i oss maten och kräks upp den nästan direkt. Därför får vi bara små portioner åt gången med mellanrum.
    Då funkar det bra.

    Ni missar väl inte att Mimmi håller en jättefin auktion till förmån för Södertälje katthem! Jättemånga fina saker man kan ge som julklapp.

    Nu hoppas vi du blir bra i magen och att det blir ordning på kisseriet för din kompis. Det är som sagt inget roligt med sjukdomar.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi har noterat att Mimmi håller en jättefin auktion för oss. Vi är så glada att det finns så många som hjälper oss.

      Radera
  4. Usch vad ledsamt att du inte mår riktigt bra än och att din kompis fortfarande har problem med kisseriet.Min matte sade att en liten vän de hade innan jag flyttade till henne också hade problem med magen och bara fick äta pyttesmå, nästan osynliga, portioner väldigt ofta i flera år. Hon säger att magen aldrig blev riktigt bra men att den lilla vännen levde i många år ändå.


    Det är så snällt av Karin och Björn och många andra som skickar en slant ibland till er.

    Precis som Björn vill jag också påminna om Mimmis auktion (livet-enligt-mimmi.bloggplatsen.se) med alla fina saker man kan lägga bud på. Allting går till Katthemmet.

    F.d hemlös

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, det är jättetråkigt att ha problem med magen. Jag hoppas jag snart mår alldeles bra igen.

      Radera
  5. Jamar som alla ovan.
    Du kommer att lära dig att maten du får är din egen och ingen kan ta den ifrån dig. Och då äter du långsammare.
    Men, jag förstår hur du tänker när du minns tillbaks hur du hade det innan du kom till katthemmet.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, tack för att du förstår hur jag tänker. Jag kan ju inte rå för att jag tänker så.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...