En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 23 januari 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Numer vet ju jag att det finns snälla människor. Såna som hjälper oss hemlösa katter, som ger av sin fritid för att sköta oss, som skänker pengar och saker så vi får veterinärvård, mat, kattsand och annat som vi behöver. Det värmer ett litet katthjärta.

Men så finns det tyvärr andra också. Som den känslokalla idiot (ursäkta ordvalet, men jag blir så arg när jag hör om sånt här) som  bara dumpade tre katter i en kartong.

När jag läser om dom förstår jag att de haft det svårt länge. Man får inte in 3 katter i en liten kartong där de inte ens kan stå upp, om katterna mår bra. Då försvarar dom sig.  De här katterna verkar varit apatiska. Vi har haft såna katter här på katthemmet också. Det tar lång, lång tid då man bara öser över dom kärlek, lugn och ro. Gör man det går det att få dom tillbaka till livet. Hoppas de här katterna får den chansen också. Alla katter är värda ett bra liv.


12 kommentarer:

 1. Vi blev så ledsna när vi läste om de stackars 3 katterna i kartongen!!! Så vansinnigt grymt av förövaren. Varför varför hamnar så många katter hos fel människor?? Hoppas de slipper bli avlivade!!! som nämndes i artikeln, vi tror och håller allt vi har att de kommer över det trauma de genomlevt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi undrar också varför så många tokstollar måste skaffa djur. De kan ju inte ens ta hand om sig själva.

   Radera
 2. Här läste vi också om de stackars katterna. Hur de haft det innan i sina liv vågar jag inte tänka på. Kan bara hoppas, hoppas att de får möjlighet till värdiga liv. Jag är glad att du åtminstone har fått den chansen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, om de som har hand om katterna nu har lite rutin så vet de att de behöver massor av tid, kärlek och ömhet, så ska det nog gå bra.

   Radera
 3. Vi läste om det hemska som hänt med de tre kompisarna. Så fruktansvärt att vi inte tror det är sant. Vi hoppas verkligen att de klarar sig och orkar kämpa för att få ett bra liv hos snälla människor. Det här är sånt som inte får ske, men tyvärr har många som har djur som verkligen inte borde ha det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, om man inte ens kan ta hand om sig själv, varför skaffar man då djur som man inte heller kan ta hand om? Obegripligt.

   Radera
 4. Jag kan bara jama och hålla med alla ovan.
  Man blir så ledsen och förtvivlad över vad man läser om dessa stackars kissar att man saknar ord.
  Man frågar sig gång på gång:
  hur i herrans namn är vissa människor skapade som har all denna ondska inom sig?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, ja, nåt måste ha gått väldigt fel i skapandeprocessen där.

   Radera
 5. Vi kan bara injama, vi förstår verkligen inte hur man kan.
  Hoppas verkligen att de får chansen till ett liv med kärlek och omtanke som borde vara varje katts självklara rätt. nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi håller också tummarna för de stackars katterna. Hoppas allt går bra för dom.

   Radera
 6. Vi blev så arga och ledsna när vi hörde om det på tv. Förstår inte heller hur nån kan göra så! Men det är bra att dem visar det även på tv, så kanske nån får sig en tankeställare om att man behandlar inte djur så!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, sånt här borde visas överallt, och får man tag i gärningsmannen/kvinnan borde h*n också visas upp.

   Radera